laatst gewijzigd op: 15/07/2021

Mag jouw wagen nog binnen in een lage-emissiezone?

Verschillende Belgische steden hebben een “lage-emissiezone”, waar je niet meer of slechts beperkt met de auto binnen mag als de vervuilende uitstoot van die auto te hoog ligt.

Wat betekent dat voor jou?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

12 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/07/2021

Met welk type benzine motor ben i' zeker dat un tot 2031 Brussel binnen mag?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2021

Ik rijd met een plug-in hybride. Mijn elektrisch rijbereik is 30km in de winter met airco & 54 km in de zomer zonder airco.
Ik kan zonder problemen vanuit Haacht elektrisch naar Leuven & Mechelen & terugkeren. Brussel centrum is wel op het randje, ik rij er elektrisch heen & terug tot buiten de agglomeratie (Melsbroek) waarna ik overga op benzine. Wil ik naar Antwerpen of Gent dan zorg ik ervoor dat mijn batterij terug oplaad tot 80% voor ik de agglomeratie binnenrijd, dat geeft me minimaal 24km elektrisch rijbereik in de agglomeratie.
Ik heb dus weinig last met een LEZ, zelfs als die 0% uitstoot zou vereisen.

Een stad als Parijs of Berlijn levert dan wel een mogelijk probleem op, die agglomeratie is erg groot & zelfs met een 100% opgeladen batterij kan het daar nipt worden. Ze vereisen daar echter nog geen nul uitstoot.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/11/2020
Nuttig

Ik vind de LEZ ok, alleen spijtig , tenzij ik me vergis, dat mijn TomTom geen LEZ herkent.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/12/2020
, Gereageerd:

Hallo Bart, ik heb dit even afgetoetst met onze experten. Volgens hen ondersteunen oudere TomTom toestellen inderdaad zeker geen LEZ. Maar ze hebben dit bij nieuwere modellen wel gezien. Ze zouden dan ook graag willen weten welk toestel je dan hebt ? Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/05/2021
, Gereageerd:

De mobiele voor IOS.
Ik vermoed dat ondanks regelmatige update geen LEZ herkend wordt

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/05/2021
, Gereageerd:
Nuttig

Goede middag, ik heb eveneens een app TomTom op mijn Iphone (IOS) maar als ik me niet vergis zie ik hier geen LEZ op. Ik zou dan trouwens moeten ingeven met welke auto en euronorm ik rij

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2021
, Gereageerd:

Hallo Bart, ik merk dat je nog geen antwoord ontvangen hebt, sorry hiervoor. Onze experten van de betrokken dienst laten je weten dat op dit moment de TomTom Go Navigation App inderdaad geen LEZ heeft. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/02/2020

mijn auto mag niet meer in Gent binnen, doordat ik een invalidenkaart heb mag dit dan weer wel voor de volgende vier jaar, dan vervuilt hij niet meer ook als je voor een jaar betaald.
doordat Gent veel te laat reageerde en de site veel te ingewikkeld is om het zelf uit te zoeken, kochten wij toch een nieuwe.
de beloofde premie zou eerst 1500€ (invalidenkaart) maar blijkt nu hij afgeschreven is dit maar 1000€ zal zijn;
waarom word zoiets niet duidelijk verstaanbaar voor niet advocaten uitgelegd?

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/02/2020
, Gereageerd:

Het is inderdaad niet altijd even gemakkelijk om uit te vissen of je wagen niet of beperkt in een LEZ mag. Bij twijfel of voor verdere info kan je gerust ons dossier hierover raadplegen via volgende link: https://bit.ly/2HOKunb . Ik geef je graag alvast mee dat zowel 36AJ, 36AM en 36AP na 1 SEP 2027 nog worden toegelaten. Dus alles met Euro 6d, ZONDER ‘Temp’. AG/BG/CG/DG (alle codes waarin de ‘Temp’ zit) zijn dan niet meer (gratis) welkom. An

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2020

Als ik er niet meer in mag dan ga ik naar een andere stad shoppen of tasje koffie drinken . Hypocriet gedoe volgens mij want als ik betaal is mijn auto plots weer terug ok en wordt hij plots terug zuiver blijkbaar ? In Nederland zijn er al steden die LEZ terug afschaffen omdat het teveel schade bezorgd aan de lokale economie .

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/01/2020

Echt verpestende niet onderhouden wagens verbieden vind ik zeker terecht,, maar de verwarmingsketels die niet onderhouden worden is een even groot probleem dat zij dat eens na gaan, De gewone hout en kolen kachels is nog een veel groter probleem, hier vlieg alles er door,.kan eens een foto doorsturen van een kleine hout bewerking atelier die al meer dan 30 jaar alles verbrand.Drie kanker gevallen in een straal van 200 meter.
Groeten Aesaert pierre

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/11/2020
, Gereageerd:

Terechte opmerking. Ik begrijp de bedoeling van LEZ om de meeste vervuilende wagens te bannen maar ik versta niet waarom men nog steeds kachels mag gebruiken. Ik ken mensen die echt bijna alles verbranden, vooral bewerkt hout. Dit moet dringend aangepakt worden