laatst gewijzigd op: 25/12/2019

Welke brandstof is ideaal voor jou.

Dit artikel in het het tijdschrift van januari 2020 lijkt me eenzijdig en er spreekt een beetje vrees voor het nieuwe uit. Er schijnt aanzienlijk wat te winnen te zijn door elektrisch te rijden als je veel rijdt volgens deze bron:

op www.wattisduurzaam.nl

/19049/energie-beleid/duurzaam-rendement/

energie-voor-elektrische-auto-superduur-rijden-toch-het-goedkoopst/

Het kan zijn dat dat er verschillen tussen Nederland en België en dat er soms praktische problemen zijn bij het laden (zoals er in het artikel wordt naar verwezen) , maar dat lijkt me helemaal niet ernstig onderzocht. Wil je er voordeel van hebben moet je zien op te laden aan de stekker thuis in de eigen garage. Op een laadpaal is duurder en vraagt je tijd. Ik kan me indenken dat je soms de batterij capaciteit zult willen verhogen. Als je zonnebatterijen hebt zul je die in de zomer willen inschakelen. Zeker als je in België het net niet meer als batterij kan gebruiken. De laadpaal zou een uitzondering moeten zijn, ook al zullen er waarschijnlijk bijkomen. Zeker als die groep autogebruikers wel vertrekt van ernstige overwegingen.

Voor de meeste gebruikers is zo een wagen nog te duur, maar deze groep veelgebruikers zou geholpen moeten worden met de voor en de nadelen naast elkaar te plaatsen. Diesel is minder vervuilend dan het geweest is, maar stoot nog steeds giftige stoffen uit en zal waarschijnlijk in de toekomst nog aan populariteit verliezen. Mensen die dikwijls hun auto nodig hebben beinvloeden meer de luchtkwalitiet dan zij die maar af en toe dit toestel gebruiken.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren