laatst gewijzigd op: 10/11/2019

Autodelen

Gebruik je af en toe een deelwagen? In onze laatse studie zijn we tot de conclusie gekomen dat er al veel positieve punten zijn (comfort van de wagens, lokalisatie ...), maar ook nog werkpunten zoals duidelijkheid over de beschikbaarheid van de auto’s en over de tarieven.

Goed nieuws! Er wordt gewerkt aan één van onze conclusies! Autodelen.net heeft contact met ons opgenomen om samen een aantal pistes te bekijken.

We zijn het er bv over eens dat de consument het best op één platform terecht zou kunnen om een wagen te kiezen, zijn traject op voorhand  uit te stippelen en eventueel een deelwagen met andere vervoermiddelen te combineren. En waarom ook niet gelijk betalen op dat platform?

Wat is jouw mening? Heb je voorstellen, commentaren, ... over autodelen in Vlaanderen, dat lezen we graag! Het zal ons zeker helpen om de samenwerking met Autodelen.net verder uit te breiden.

Meer info? Lees het artikel in onze magazine van juni (n°642)

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

User name
JEROME BERTREM
05/11/2019

Hallo, ik ben op zoek naar de beste oplossing op vlak van autodelen voor ritten die ik maar af en toe zou moeten doen. En dat dan voor korte of middellange afstanden. Bij mijn zoektocht ben ik terecht gekomen op deze tabel die ik wel handig vind: www.autodelen.net/.../brochure_autodelen.net_2018.pdf

Dus voor mij blijkt Cambio wel de beste oplossing te zijn.

Ik zou het alvast zeer handig vinden om via een app alle mogelijke deelwagensystemen te zien. En dan liefst waar ook andere vervoersmogelijkheden zijn inbegrepen zoals deelfietsen of openbaar vervoer. Zo zou ik ook meteen zien hoeveel ik voor mijn reis zou moeten betalen.

User name
WOUTER TOOTEN
05/11/2019

Ik ben pas lid geworden van cambio in Mechelen. Toen ik onlangs mijn eerste rit wou boeken met de app lukte dit niet. Ik kreeg de melding dat de internetverbinding niet goed was. Mijn wifi thuis werkte nochthans. :(

User name
JEROME BERTREM
06/11/2019

Een van de komende weken zou mijn abonnement geactiveerd moeten worden. Dus dan pas zal ik je kunnen zeggen hoe de app voor mij werkt en hoe mijn eerste rit was. :)

User name
Bram Deroye
06/11/2019

Ik zal het pas overwegen zodra het free-float systeem overal beschikbaar is. Met Poppy kan je bv. van Antwerpen naar Brussel rijden en de wagen daar achterlaten. Maar dat is bij mijn weten enkel voor Poppy zo, en enkel tussen die twee steden ! ... Bij Cambio moet je daarentegen op voorhand reserveren en ook op je vooraf afgesproken uur terug bij de vertrekplaats zijn. Dat maakt dat je bij Cambio je heen- en terugtrip moet plannen en niet gewoon de eerste de beste deelauto kan nemen, als was het een elektrische deelstep.

User name
JEROME BERTREM
06/11/2019

Poppy is inderdaad zeer handig om on-the-go te gebruiken, maar daarvoor betaal je toch wel een aardig prijsje (per minuut)... Elk systeem heeft zijn voordelen, da's zeker! En er is inderdaad nog veel verbetering mogelijk! ;)

User name
PETRA HEYLEN
06/11/2019

Ik deel mijn eigen auto met 4 andere mensen. We doen dit nu iets langer dan een jaar en het werkt vrij goed. Een van de autodealers heeft weliswaar nog een oldtimer die hij kan gebruiken als mijn auto bezet is. Ik kan het dus aanbevelen.

User name
GERD BOGAERTS
10/11/2019

Ik gebruik regelmatig BMW DriveNow en Poppy in Brussel en Antwerpen. Super als aanvulling op het openbaar vervoer. Niet goedkoop, een korte rit kost al gauw 5 à 10 Euro, maar dat weegt niet op tegenover het gebruiksgemak en de comfort time op de trein als je hiermee de stad in rijdt. De auto’s van beide diensten zijn ook van zeer goede kwaliteit. Bij Poppy is het overigens leuk om af een toe met een elektrische eGolf te kunnen rijden. Wij hebben twee bedrijfswagens die door de combinatie openbaar vervoer en autodelen nog maar minder dan 15000 km per jaar rijden. Als er een cash for car systeem zou bestaan zouden we zeker een van de twee bedrijfswagens aan de kant zetten.