laatst gewijzigd op: 26/03/2020

Opel Astra K ST distributieketting

Onlangs bij het onderhoud van mijn Opel Astra K sports tourer stelde de garage vast dat de distributieketting moest vervangen worden. 

De wagen is ongeveer 2,5 jaar oud en heeft 60.000 km.

Normaal gezien zou ik verwachten dat een distributieketting in tegen stelling tot een distributieriem niet moet vervangen worden of op z'n minst na meer dan 150.000km.

Zijn er nog opel eigenaars met gelijkaardige problemen?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

7 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/03/2020

Ik rij met een astra l 1.6 diesel van 2016.
2dehands gekocht bij dex.
Al vanaf dag 1 ratelt de distributieketting.
Ook al een defecte koppeling gehad. Deze is vervangen geweest. Maar voor de distributie ketting krijg ik geen hulp. Het is een gekend probleem want ik heb zelf naar Opel België gebeld en ze ontkennen het niet. Blijkbaar is de ketting spanner defect waardoor de ketting los ligt en ratelt. Dit kan op langere termijn erge en kostelijke gevolgen hebben.
Maar omdat ik de wagen 2dzhands gekocht heb vind Opel België geen onderhuids historiek van de wagen en willen ze niet tussenkomen. Elke keer de sleutel omdraaien met een bang hart dat de ketting hopelijk niet kapot vliegt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020
, Gereageerd:

Vandaag nogmaals gebeld naar de Opel garage. Omdat het heel erg aant het worden is in onze astra. Distributie ketting ratelt voortdurend erger en erger. Echt metaal op metaal geluid. Dit is garantie op kostelijke motor problemen. Ik vond het schandalig dat zowel de Opel garage als Opel België zelf niets doet of een terugroepactie invoert. Het is een gekende fabricage fout van de motor specifiek de ketiing spanner. Zij zouden dit moeten oplossen gratis. De mechanieker van de garage zei me dat men kan alle kapotte onderdelen vervangen kostprijs minimum 2000+€!! Maar zei in alle eerlijkheid dat dit maar een tijdelijke oplossing is en het probleem zal terugkeren. Het kan toch niet zijn dat je om de 2jaar 2000€ kosten moet doen om je auto rijdende te houden. Het is echt schandalig en overal waar ik vraag of bel loop ik met men hoofd tegen de muur niemand wil er iets aan doen. Dus maw rijden tot de motor in brokken draait of blokkeer. Stel je voor dat dit al rijdend gebeurt op de autosnelweg. Met kinderen in de wagen. Levens gevaarlijk. Echt ronduit schandalig van Opel!!!!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/03/2020
, Gereageerd:

Hallo Dieter, da's inderdaad een lange lijdensweg! Normaal heb je één jaar garantie op een tweedehands voertuig maar als deze voorbij is, vrezen we dat de kosten wel voor jou zijn ...  Je kan ons anders de stukken gerust mailen dan kunnen wij ze voor jou bekijken. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/02/2020

Ik heb in september 2019 een Opel Astra K gekocht, momenteel staat de wagen al voor de 4de keer in de garage. Na telkens een melding te krijgen die zegt dat het motorvermogen verlaagd is rijd de wagen niet meer.

Daarnaast waren er ook tal van problemen met de sensors... Na eerst 3 keer te horen gekregen te hebben dat er een stekker los zat moeten ze nu plots de hele motor vervangen. We zijn ongeveer een maand verder en heb nog steeds niets van mijn wagen gehoord... Ik begin me vragen te stellen bij de service en kwaliteit van Opel...

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2020
, Gereageerd:

Dat is zeker niet wat je mag verwachten! Ik raad je aan om een klacht in te dienen bij hen via onze website: https://www.test-aankoop.be/klagen . Als er dan nog geen oplossing zou komen kan je best onze juridische dienst inschakelen zodat we kunnen bemiddelen. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/02/2020

Hallo. Van hetzelfde hier blijkbaar.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2019

Mijn Astra K sports tourer staat momenteel in panne met 121000 km op de teller.
Het lampje van de motorolie ging branden en kreeg op de boordcomputer een melding "oliedruk te laag".
Volgens de garagist is dit een veel voorkomend probleem bij deze wagens en komt dat doordat de spanningssensor op de distributieketting niet naar behoren werkt waardoor de distributieketting veel te vroeg slijt.
Wat moet er nu gebeuren? versnellingsbak eruit, alles van de distributieketting vervangen, versnellingsbak er terug in en dan kijken of er misschien bijkomende schade is...
Als dat een gekend probleem is, ligt er dan geen verantwoordelijkheid bij Opel?
Mijn wagen heeft 2 weken geleden een groot onderhoud gehad.