laatst gewijzigd op: 09/07/2015

prijzen onderhoud Ford

Onlangs liet ik mijn Ford in een erkende garage voor een onderhoudsbeurt. Groot was mijn verbazing toen ik mijn factuur zag. Enkel voor het onderhoud betaalde ik € 320 (voor onderhoud op 60 000 km) (de prijs voor vervanging van de remblokken niet meegerekend ). Toen ik om meer uitleg vroeg bij de verdeler, toonde hij mij een folder van Ford met de sinds 1/1/2011 gangbare prijzen. Toen ik dezelfde vraag nog bij de klantendienst van Ford België voorlegde, kreeg ik volgend antwoord:

"Ford streeft ernaar om zijn auto's door het netwerk op een uniforme en correcte wijze te doen onderhouden, iets waar u als Ford rijder absoluut recht op heeft. Om die reden hebben wij beslist in samenspraak met het netwerk van erkende herstellers om vanaf 1/1/2011 van start te gaan met een uniform tarief voor onderhoudsbeurten waarvan u de prijs op voorhand kan bekomen zodat u geen onaangename verrassingen te wachten staan."

Ik heb als Ford klant vooraf nooit enige brief over de tariefwijziging ontvangen. Ik had het m.a.w. maar horen te weten (volgens Ford blijkbaar toch ...).

Via deze weg zou ik graag weten of er nog Ford klanten zijn die ontevreden zijn over hun onderhoudsfactuur. Voor de anderen Fordrijders die dit jaar nog niet met hun wagen op onderhoud zijn geweest: u weze gewaarschuwd ...
2505 keer bekeken 28 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

28 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/07/2015

In de zomer van 2013 ben ik ongeveer hetzelfde tegengekomen als Nacoy. Motor kapot omwille van distributieriem die niet tijdig vervangen werd. Volgens Ford en de officiële Fordgarage maar nodig om de 200.000 kms. Waarom gaat die dan kapot aan 196.000 kms ? Nochtans telkens op ieder onderhoud bij een officiële Fordgarage geweest, juist om geen problemen te krijgen. Alle facturen zonder problemen correct betaald telkens als de garage voorstelde om iets te vervangen, erop ingegaan. Toch nergens mijn gram kunnen halen en uiteindelijk met een serieuze financiële kater blijven zitten !

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2014

Amai, ik betaal bij BMW voor een klein onderhoud ook maar 340 euro. En 580 voor een groot onderhoud. Wie zei nu weer dat BMW duur was?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/05/2014

Heb juist hetzelfde voorgehad in Sint-Truiden. Zeer hoge prijs voor zeer weinig serivce. Ik koop nooit meer een ford. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/02/2014

Same story: 1 jaar geleden 2de auto gekocht; een Ford Fiesta. Goede prijs, goede service, zeer tevreden over de garage. Na 1 jaar en nog geen 8.000 km eerste keer op onderhoud: € 171 moeten betalen, ongeacht aantal kilometers!

Na wat zoekwerk vind ik terug dat ze vaste tarieven hanteren (forfaits), maar mijn boerenverstand zegt dat een auto die maar 8.000 km heeft gereden niet hetzelfde onderhoud (onderdelen) nodig heeft dan een auto die 20.000 km gereden heeft (normale tijdstip voor eerste onderhoud).

Dit is gewoon afzetterij en ik ga mijn garagist hierover aanspreken. Ze gaan zich zonder twijfel verschuilen achter de richtlijnen van Ford, maar hierdoor verliezen ze zeker en vast clienteel!

Ik ga in ieder geval op zoek naar een alternatief!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/08/2012

Als de ford garages te duur blijken te zijn, is er toch een oplossing ?

Tijdens de tweejarige garantie zou ik naar de merkgarage blijven gaan, omwille van de garantieregeling.
Ik weet wel dat je volgens een europese richtlijn vrij bent om je garage te kiezen.
Maar om praktische redenen en voor het comfort zou ik dus die eerste jaren bij het merk blijven.
Ondanks de prijs.

Na die twee jaar, gewoon naar een onafhankelijke garage, die eventueel gespecialiseerd is in je merk.
Of naar een keten zoals midas, auto5, speedy...
Als er toch een zware technische herstelling nodig is, opnieuw naar de merkgarage, want die kennen hun product beter dan de onafhankelijken. Als die al een zware herstelling doen.

Een andere oplossing is dat ford hier even komt uitleggen dat ze níet zo duur zijn, dat het allemaal één groot misverstand is, en dat ze de klagers tegemoet willen komen...
De mensen zouden gewoon met de klantendienst contact moeten opnemen, hun grieven formuleren, en een soepele tussenkomst krijgen...
Dàt zou klantvriendelijk zijn!

De laatste oplossing is om in het vervolg een automerk te kiezen dat volgens de enquetes van TA onder de leden een hoge betrouwbaarheid heeft.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/08/2012

Beste Ford-rijders,

Hebben het ook zitten.Ford Focus 1.6 diesel.
Onderhoud na 3 jaar /31.000 km.Kreeg faktuur van 395 €.
Verschoten wel efkens. Volgend jaar voor zijn 4 jaar uitzien naar iets anders.
Schandalig van Ford garages.
De nieuwe showroom zal inderdaad betaald moeten worden!
Voor ons zeker geen Ford meer.
Ga op zoek met tool van TA naar goedkoop alternatief.
Bij een tevredenheidsenquete door Ford zal ik deze keer reageren.
Veel steun aan alle Ford-rijders.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2012

Dag beste Fordrijders

Ook ik zal nooit meer een Ford kopen al is het het laatste merk dat er bestaat.
Vorig jaar waren we op vakantie met onze Ford S-Max, op de terugweg vielen we in panne.
Diagnose motor kapot! Onze auto was 3 jaar oud en +/-64 000 km. Herstelprijs een kleine €10 0000.
Ford weigerd enige tussenkomst aangezien de garantie van 2 jaar verlopen is ondanks het feit dat bij een expertise werd aangetoond dat het wel degelijk om een fabrieksfout ging. We zijn nu bijna een jaar verder en er is nog steeds geen oplossing gevonden en ik heb nog steeds mijn wagen niet terug!
Kennen jullie soms Fordrijders die hetzelfde probleem hebben?

Alvast bedankt

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/02/2012

Heb 7 jaar met Mondeo gereden.Heb van in het begin een onderoudscontract genomen; Betaalde 52 Euro per maand en diende mij niets aan te trekken van onderhoudsprijzen en facturen bij defecten.
Heb nu een Mercedes GLK. Heb terug een onderhoudscontract genomen. Maar Mercedes vertrouwt zijn eigen wagens niet echt. Een onderhoudscontract kost me 180 Euro/maand en kan niet langer dan zes jaar lopen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/02/2012

Als zelfstandig vertegenwoordiger rij ik zo'n 50.000km per jaar; steeds met middenklasse auto's.
Heb éénmaal een Mondeo gehad, was duur in onderhoud en erg storinggevoelig.
Voor mij nooit geen Ford meer!

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2012

[Q]Re: prijzen onderhoud Ford
Ja vandaag heb ik het aan mijn been. 308 euro betaald voor olie filter, olie, luchtfilter en brandstoffilter + 45 min werk. Begrijp ik niet van Ford hasselt om voor een klein onderhoud eigenlijk zo veel aan te rekenen. Ik ben hierna naar een andere garage gereden en deze vroegen voor hetzelfde op factuur 185 euro met originele stukken. Kan iemand me zeggen waar het verschil zit. Mijn wagen heeft nu 27600 km en is 3 jaar oud. .[/Q]

Laatste wijziging op 14/02/2012 21:46

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2012

:( :( :(

Laatste wijziging op 14/02/2012 21:37

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2012

Ook erin gelopen

Laatste wijziging op 14/02/2012 21:42

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2012

oeps net als bij nooit meer opel, natuurlijk betaald de klant de mega toonzaal, de secretaresjes, de vele verkopers,
de directeur zijn villa, en zijn app in Monaco, en zijn yacht, techniekers zijn er minder dan stropdassen,
zelf ga ik bij kleine garage, patron zonder stropdas, patron en technieker met jarenlange ervaring in het automerk,
succes, Patrick D

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/02/2012

ik zag op een dag dat er te weinig koelvloeistof in was (Fusion 8 jaar oud), ik de garage binnen, komt er ene naar kijken, en ja er is te weinig in!
Gaat weg komt 20min later terug met een gieter, ik vroeg wat erin was, regenwater!
Hij goot er een liter of 2 (?!?) in en moest daar 20euro voor betalen....ik vroeg nog of ik moest extra betalen voor die grote mooie showroom dat ze daar aan het bijbouwen waren, zal er nooit teruggaan!

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/01/2012

Henri (Ford) zou zich omdraaien in z'n graf mocht ie dit zien.als pionier om indertijd voor iedereen betaalbare auto's (met name de T-ford op bewegende assemblagelijnen) te maken zou dit voor hem een blaam op z'n naam zijn.
Ford heeft het moeilijk in Europa met met 'n verlies van 190mlj dollar .dat zal er bij deze dan niet op verbeteren.Al 3 generaties rijd onze familie met Ford.bij 'n gewoon onderhoud voor z'n focus onlangs was m'n zoon zoals velen ook geschrokken.'n grapje van zo'n 250€.bij de vraag waarom dit zoveel duurder was dan vorige keer kreeg ie dus ook dezelfde reden als de ford rijders hierboven.
ook kwam de ford assistance ter sprake.m'n reet en weg ermee.........m'n ford garage waar ik al jaren klant ben takelde gratis voor klanten.
als ze bij ford denken de mensen te sussen met de uitspraak: "dat men mag lopen waar men wil en dat het overal hetzelfde is" ,dan zijn ze wel goed gek.kleinere garages en bedrijven zoals Midas,cardoen enz. kunnen er volgens mij alleen maar baat bij hebben.bij nazicht op de site van MIDAS zag ik dat je er met 'n simulator zelf kunt nagaan hoeveel het onderhoud van je wagen (alle merken en types) volgende keer zal kosten.meer nog......alles met merkgarantie.
by the way:als 't onderhoud van 'n gewoon fordje even duurl geworden is als 'n mercedes,dan koop ik volgende keer gewoon............'n mercedes. :-p

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/11/2011

Daarnet mijn wagen gaan ophalen na een geplande oliewissel. gezien ik de wagen tweedehands kocht en een stickertje opging dat dit op 71000km moest gebeuren naar grote fordgarage gegaan om dit te laten uitvoeren.
resultaat: onduidelijke factuur onderhoud 5jaar/100000km voor 230 euro. was toch wel een tegenvaller.
ineens ook kostenraming laten doen voor naar mijn mening niet zoveel schade: 1300euro zonder BTW. snel afgewimpeld en werken zullen gedaan worden in kleine garage.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/10/2011

Bij Cardoen kan je ook terecht voor een onderhoud, ze doen er alle merken (nu wel) volgens hun onderhoudsschema. Was recent op zoek naar winterbanden en ook bij hen voor de goedkoopste offerte uitgekomen

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/10/2011

Langsgeweest bij mijn dealer voor klein onderhoud van mijn Ford Mondeo.
Ontvangen faktuur ten bedrage van 246,60 euro.
De faktuur voor identiek hetzelfde onderhoud verleden jaar ----> 129,69 euro
Wanneer navraag waarom dergelijke prijsstijging, antwoord nieuwe prijsregeling vanaf 2011 en verplicht te volgen door dealers. Triomfantelijke mededeling vanwege de juffrouw aan de lijn " dat ik mocht lopen waar ik wlde, dat het toch dezelfde prijs zou zijn "

Zoals reeds eerder gemeld door voorgaande persoon op dit forum
[B][/B]" waar is Ford van vroeger met eerlijke wagens en dito eerlijke prijzen ?"

En nu zoeken voor een oplossing !

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/05/2011

[Q]Re: prijzen onderhoud Ford
Ik denk toch ook dat Ford hiermee een pak klanten zal verliezen. Hopelijk halen onze reacties hier iets uit ... als Test-Aankoop die bundelt en daarover een artikel zou publiceren, misschien zal Ford zijn strategie dan herzien ... dus ik zou zeggen: laat de reacties maar komen ![/Q]

Dit is een open forum ook toegankelijk voor niet-leden en dit staat los van Test-Aankoop.
Test-Aankoop zal pas een artikel aan deze problematiek wijden als er voldoende reacties van TA- leden op de redactie binnenkomen.
Ze gaan dit nooit doen aan de hand van reacties op dit forum!

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/05/2011

Zelfde situatie met de kosten voor mijn Galaxy,een vraag komt op bij dit, als iemand tevreden over de prijs en kwaliteit van een garage klein of groot, ford of niet, mag deze vermeld worden op deze site? Dit zou gunstig zijn voor de goede werkers en de kleine inkomens.