laatst gewijzigd op: 20/05/2021

Probleem elektrische motorfiets

Beste,

Oktober 2018 heb ik een elektrische motorfiets gekocht (naam merk en garage op aanvraag), twv 22350€.

Op 1 december 2018 kreeg ik voor het eerst te maken met een probleem: verlies van snelheid, geen vermogen meer, snel leeglopende batterij. Dit probleem heeft zich midden december herhaalt en vervolgens enkele dagen later nogmaals.

Midden december (voor de 2de keer) heb ik dit aan de garage gemeld en zij hebben de logbestanden naar de fabrikant gestuurd. Toen ik nadien bij hen vertrok richting thuis kreeg ik terug hetzelfde probleem. Onmiddellijk hen opgebeld en ze gingen er wat spoed achter zetten.

Eind december door dit probleem in panne gevallen en moto naar garage laten takelen.

Eerst zeiden ze dat er inderdaad een probleem was, vervolgens was het door mijn rijstijl.

Ik heb contact opgenomen met de verzekering, rechtsbijstand, en een expert laten aanstellen. Garage heeft amper medewerking gegeven aan de expert. Zodoende een advocaat op de zaak gezet. Na de dagvaarding hebben ze een terugbetalingsvoorstel gedaan twv 15000€ , hun redenering is dat ik reeds 4600€ subsidies kreeg, en dat er een 4000km met de motor gereden is.

Na contactname met vlaamse overheid en belastingdienst blijkt dat ik de subsidies mort terugbetalen, mijn tegenvoorstel twv 22350€ (de aankoopprijs) kreeg zelfs geen reactie. Ze ontkennen verder dat er een probleem is, en dat er geen consumentenrecht is waarin staat (volgens de expert) dat de bewijslast bij de verkoper ligt indien het probleem binnen 6 maanden zich voordoet.

Advocaat stelt me nu de vraag: voorstel twv 15000 aanvaarden (en dus 7500€ verlies pakken) of verder gaan en proces aanspannen.

Wat raden jullie me nu aan?

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2021

Deze elektrische motoren zijn nog niet 100´% , het zal als met de verbrandingsmotors nog een tijd duren voor ze betrouwbaar zijn .