laatst gewijzigd op: 07/09/2021

Gezocht : heb jij al ooit problemen gehad met je droogkast?

Voor een te komen artikel, zijn we op zoek naar mensen die problemen met hun droogkast hebben gehad. 

Heb je al ooit problemen gehad met de pluizenfilter of de condensor van je droogkast? Waren er problemen bij het schoonmaken? Of vergat je ze schoon te maken en ging je droogkast daardoor minder goed werken of viel ze zelfs in panne? Laat het ons weten!”

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

13 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/09/2021

Wij hebben een Mieke droogkast van 44 jaar oud en deze werkt nog perfect. Op 55 minuten is onze kookwas droog.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/03/2021

Verschillende keren problemen met onvoldoende droog van Bosch condens machine 8 jaar oud.. Paar keer zelf kunnen oplossen door leeg maken bakje ergens aan de zijkant. Daartoe is weghalen van zijplaat nodig en losmaken van band rond trommel.
Nu echter blijft probleem van niet droog na leeg maken bakje. We zullen nieuwe moeten kopen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/01/2021

Ik heb al veel spijt gehad van de aankoop van mijn droogkast met warmtepomp van het merk Siemens. Deze machine had ik gekozen omdat die zuiniger zou zijn. Maar de was komt er vaak nog heel vochtig uit, zelfs na 3 uur drogen. Handdoeken moet ik eerst laten drogen op een rek of op de radiator voor ze in de machine gaan, want anders krijg ik ze gewoon niet droog. 'De machine staat waarschijnlijk in een ruimte die te koud of te warm is', zei de hersteller hier. 'Alles nagekeken en er scheelt niets aan deze machine', zei hij ook. Ik zit dus opgescheept met een droogkast die niet droogt!

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/11/2020

Gezien we binnenkort naar een appartement verhuizen hebben wij onze 30 jaar oude Zanker (klassieke luchtafvoer) die nog goed functioneerde weg gedaan. Omdat we dan toch iets meer op de centen willen letten, hebben we dan een droogkast met warmtepomp aangeschaft. Obv de goede resultaten bij Test aankoop hebben we voor een Beko (ipv Samsung) gekozen.
Tot onze grote consternatie (bij het eerste gebruik) komt de was daar nat uit!!!
De vraag die zich opdringt is natuurlijk of het juiste programma gekozen is (en ja het correct programma is gekozen).
Als wij de vraag bij de winkel stellen, dan krijgen we de vraag of het toestel niet in te koude werkomgeving staat want een droogkast met warmtepomp ontrekt warmte uit zijn omgeving!? Neen de droogkast staat in een bergruimte.
Wij gaan onze opmerking zeker overmaken aan Beko onderhoudsdienst; maar als ik in de familie rond hoor zijn er nog familieleden die eenzelfde soort klacht hebben. Zelfs eentje die aangeeft als de droogkast met warmtepomp te warm staat, functioneert zij niet meer!?
Als dit de nieuwe technologie is, dan hebben wij daar grote vragen bij!

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/10/2020

De droogkast van onze dochter geeft 50% van de tijd aan dat de kledij in de droogkast droog zou zijn voor dit effectief zo is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/09/2020

Wij hebben een droogkast Bosch Avantixx7 Self Cleaning Condensor. Is ondertussen 8 jaar oud. Doet het nog steeds voortreffelijk maar ondertussen al wel twee keer dat de was er niet voldoende droog uit kwam.
Hersteller sprak van "aan vervanging toe" maar op internet filmpje gevonden dat toont hoe je de kast moet openen en toegang krijgt tot het reservoir waar het water in loopt, en gedeeltelijk blijft staan, moet ledigen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2020

Miele condensatiedroogkast : was soms droog, was soms klam ! Het programma eco katoen doet het gewoon niet : dixit de onderhoudsdienst van Miele is dit programma een miskleun van Miele. Lange droogtijd : +/- 3 uur Probleem onmiddellijk na aankoop gemeld : reeds 3 techniekers langs geweest maar probleem raakt niet opgelost ! Dus sukkelen we maar verder : na programma katoen en was is nog klam, programma droge lucht voor 1 1/2 uur. Over verbruik gesproken !!!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Ik had een condensatie droogkast van Siemens moest drie uur opstaan voor de was droog was en dan nog kwam hij er soms klam uit
Nu droogkast Beko en draait 80 min was is droog goede koop gedaan kan mss. op 60min zetten

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Na een 10tal jaar trouwe dienst van mijn siemens overgestapt naar een Samsung. Na 4 jaar defect. Nieuwe Samsung aangeschaft: na 3 jaar opnieuw defect. Goede machines maar een zeer beperkte duurzaamheid. Ondertussen staat hier ook al een tweede wasmachine van Samsung. Maar dat is mijn laatste toestel ooit van Samsung! Duurzaamheid is duidelijk hun ding niet...

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Wij hebben een droogkast die nu 34 jaar oud is, en nog nooit in panne is gevallen. (Het is een Miele)

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Wij hebben steeds de duurdere droogkasten gekocht, type warmtepomp, die heel zuinig zijn. Werkten allemaal heel goed, maar vrij snel stuk door vuil in de condensor. Volgens de fabrikanten waren het zelfreinigende condensors. Geloof er niets van. Eén keer volledig toestel vervangen onder garantie, volgende keren laten reinigen door hersteldienst. De oplossing : koop een Beko, die kan je heel gemakkelijk met een borstel reinigen. Een beetje extra werk, maar dit toestel zal lang meegaan, ben ik zeker van.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/08/2020

Heb een AEG Lavatherm droogkast, mod. T75370, aangekocht in 2016. Filter wordt na iedere droging, gereinigd en opvangbak geledigd, en toch regelmatig foutmelding E60, vrijwel al van bij het begin. Bij nazicht bleek dat er pluizen achteraan in de machine terecht komen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/02/2021
, Gereageerd:

Hartelijk dank voor deze tip. Heb de pluizen achteraan in de machine eruit gehaald en de machine droogt terug beter.