laatst gewijzigd op: 04/06/2021

De beste wasmiddelen

Test Aankoop test regelmatig wasmiddelen, maar we kunnen ze natuurlijk niet allemaal testen.Draag je steentje bij door je mening over wasmiddelen te delen met onze community.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2021

Hallo, zouden jullie ook eens minder populaire eco wasmiddelen kunnen testen ? Ik heb al walnoten van merk Seepje en seepje vloeibaar geprobeerd en nu test ik een was ei uit waarin pellets zitten. Ik zou graag weten hoe efficiënt dergelijke producten de was proper maken. Voorlopig ben eigenlijk wel best tevreden van dit was ei. Er zijn misschien ook nog andere alternatieven. Zou dus leuk zijn mochten jullie daar een artikel aan zouden weiden. Alvast bedankt

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2021
, Gereageerd:

Dag Carla, bedankt om dit onder de aandacht te brengen. Eco-wasmiddelen werken steeds doeltreffender en doeltreffende detergenten worden geleidelijk aan milieuvriendelijker. We merken op dat de fabrikanten van groene producten nieuwe enzymen gebruiken die de hoeveelheden actieve stoffen in de producten verminderen, maar toch nog goede prestaties opleveren. En de meer algemene merken bieden producten aan waarvan de samenstelling doorgaans beter biologisch afbreekbaar is en die in een steeds milieuvriendelijkere verpakking zitten. Er is nog veel werk aan de winkel, maar we kunnen de fabrikanten alleen maar aanmoedigen om deze weg verder te bewandelen. Meer info vind je nog in ons artikel van TA magazine n° 661 van maart 2021. 

Wat alternatieve eco-wasmiddelen betreft (ik heb je vraag als suggestie alvast intern doorgegeven), is gebleke uit een in 2012 door een van onze zusterorganisaties uitgevoerde analyse van dit soort gelijkaardige producten dat de vuilverwijdering niet aan de verwachtingen voldeed en dat de resultaten dicht in de buurt kwamen van de resultaten die werden verkregen met een wasbeurt met water, d.w.z. zonder detergenten. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2020

En schoonmaakazijn i.p.v. verzachter toevoegen? Goed idee?

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2020
, Gereageerd:

Dat doe ik, ik neem gewoon azijn voor het eten. Geen wasverzachter nodig én ondertussen is er geen kalk in mijn wasmachine.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/07/2020
, Gereageerd:

Doe ik ook al jaren!
Is goedkoop spul, geen “antikal” nodig om je toestel te onderhouden, en de was is tegelijk zachter én de kleuren blijven zoals nieuw!!