laatst gewijzigd op: 28/06/2021

Welke combi stoomoven voor inbouw te kiezen?

Gezien onze conventionele oven en microgolfoven een respectabele leeftijd hebben en mankementen beginnen te vertonen, zijn we aan het uitkijken voor vernieuwing. Hierbij denken we aan een combi oven, zijnde conventioneel + stoom. En daarnaast nog een microgolfoven.

Voor de combi-stoomoven zijn er een aantal spelers die ons het bekijken waard lijken: Miele, Siemens / Bosch, AEG. Ieder merk heeft dan ook nog zijn eigen gamma hierin, waardoor de lijst om uit te kiezen erg lang wordt. We willen het toestel evengoed kunnen gebruiken om bvb een kip te kunnen klaarmaken als groenten te stomen en om een taart/brood te bakken.

Ik vind geen test terug over combi stoomovens. Vandaar dat ik het hier even in de groep gooi. Wie heeft ervaring met combi-stoomovens en kan iets kwijt over goede/minder goede ervaringen? Welke 'opties' zijn voor jullie belangrijk of overbodig?

Vriendelijke groeten, Johan en Rita

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

15 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/06/2021

Misschien nuttig als aanvulling bij mijn vorige oopmerking Onze Kuppersbusch heeft een nieuw mankement Ondanks het feit dat het waterreservoir volledig gevuld is krijg Ik constant het signaal -water bijvullen-
Vrees dat ik het nu voor bekenen houdt Na 8 jaar vliegt hij buiten Op zoek naar iets beters!

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/05/2021

Interessant om dit allemaal te lezen. Onze Smeg hetelucht oven heeft het na 17 jaar begeven. Een herstelling overwegen we niet meer. In 2009 en 2013 zijn er herstellingen nodig geweest, maar over het algemeen dus zeer tevreden over deze oven.
Dus eerste reactie uiteraard om eens bij test aankoop te kijken of er een recente test is van hetelucht ovens. Helaas niet, maar dan kwam ik toch hier terecht.
Iemand ervaring met Smeg combi-stoomovens?
Ik lees hier vrij wisselende ervaringen met dergelijke toestellen, dus het lijkt een beetje een gok om een goed model te kiezen. Vandaar de neiging om bij het merk te blijven dat ons tot nu toe steeds bevallen is, maar ik hoor graag andere ervaringen.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/05/2021
Nuttig

wij hebben in 2013 bij de aankoop van onze DSM keuken een voorstel gekregen om te kiezen voor Kuppersbusch vijf toestellen waaronder een combi stoom. De eerste stoomoven gaf het na minder dan 2 jaar op. Oververhitting uitgebrand. Gelukkig hadden we een eerlijke mekanieker want vanuit de firma wou men de oven meenemen om te herstellen De mekanieker weigerde dit radicaal We kregen dus een nieuwe oven onder waarborg.
Deze oven voldoet, al werkt de temperatuurmeter (meting kerntemperatuur) al een paar maanden niet meer.
Ook is de oven weinig praktisch met een waterreservoir binnen in de kookruimte Bijvullen betekent dat men de ovendeur moet openen en dat het gewoonlijk een gesmos is om het platte brede reservoir brede gevuld in de oven te plaatsen.
Dus echt zaken om te bekijken wanneer men overweegt om een dergelijk toestel aan te kopen.
Anders wel een zeer praktisch toestel in de keuken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2021
, Gereageerd:

Hallo Jean Yves, bedankt voor je waardevolle getuigenis. ^An 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021
Nuttig

Inderdaad! we hadden graag testaankoop advies ontvangen in onze zoektocht naar een combi stoomoven.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/03/2021

Ruim 12 jaar hebben we een combi stoomoven van AEG, we gebruiken deze omzeggens dagelijks voor het bereiden van maaltijden, garen van kip, gebak, opwarmen enz. De oven is toch wel enkele keren in herstelling geweest o.a. verwarmingselement.

met vriendelijke groet,

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2021
, Gereageerd:

Hallo Henri, bedankt voor je bijdrage. Deze informatie interesseert ons uiteraard, aangezien onze laatste test van stoomovens en combistoomovens al dateert van 2012. Hopelijk kan je nog lang genieten van je AEG combistoomoven, 12 jaar is alvast een lange tijd ... Met vriendelijke groeten :) ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/02/2021

Hey Johan en Rita,

Wij hebben gekozen voor de AEG stoomoven PRO (met een stevige korting weliswaar) waarmee we lekker groentjes kunnen stomen, brood laten rijzen, koekjes bakken, zelfs yoghurt maken, grillen,... heel tevreden over. Er zitten ook veel programma's in voor bvb kip (hele kip, kippenpoten,..), die ik vaak gebruik en ze werken goed. Dankzij de bijgeleverde sensor weet de oven ook exact wanneer het vlees gaar is.

Daarnaast hebben we een AEG combo microgolf/oven gezet (compacte versie). Deze heeft ook veel extra oven functies zoals borden warmen of eten warmhouden. Ik vind het vooral handig dat ik mijn 2 ovens op verschillende temperaturen kan zetten en zo alles gelijktijdig kan klaarmaken.

groetjes

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2021
, Gereageerd:
Nuttig

In zomer 2015 meerdere inbouwtoestellen van AEG gekocht waaronder een combi-stoomoven (hete lucht, stoom, gril), combi-microgolfoven (grill en microgolf). We hebben deze tegelijk met nog andere AEG toestellen aangekocht (ook nog een inbouw-espressomachine, ijskast/diepvries combi en een vaatwasmachine). Over de combi-stoomoven en de combi-microgolf heb ik geen goed woord te vertellen. Mijn grootste bezwaar voor de combi-stoomoven is dat er in 2019 reeds een roestvlek ontstond binnen in de oven aan de rand van het waterreservoir. Na enige tijd was de blauwe email aangetast ter grootte van een vierkante cm. Ondertussen is het een gat geworden en ben ik genoodzaakt een nieuwe oven te zoeken. Ernaast staat de combi-microgolf. Bij de aankoop hebben we niet op gelet dat de oven niet was uitgerust met een draaiplaat. Het resultaat is dat het voedsel aan de ene kant van de schaal nog koud is en aan de andere kant totaal uitgedroogd en korstig. De oven is zo goed als nutteloos en staat alleen mooi te wezen. Gelukkig hebben we nog een apart goedkoop Samsung-microgolfoventje (prijs was iets van een 150 EUR mét draaiplaat) die alles perfect bereidt. Drie toestellen zijn uitgerust met een uurdisplay. Het is ons nog nooit gelukt om deze synchroon te laten lopen. Het mag een futiel detail lijken maar het is wel een beetje idioot als je 3 toestellen naast mekaar ziet staan met tijdsaanduidingen die 1 dag na het gelijkstellen al uiteen beginnen te lopen.
Aan de prijzen die AEG rekent had ik wel meer kwaliteit verwacht.
Om positief te eindigen : ze ogen wel mooi.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2021
, Gereageerd:

Beste Ian, bedankt om deze waardevolle informatie met ons te delen. Onze laatste test van stoomovens en combistoomovens dateert van februari 2012, zie ons Test Aankoop magazine n° 561. Daarom heb ik alvast je post intern doorgestuurd naar de betrokken dienst zodat ze hier rekening mee kunnen houden bij een volgende testronde. Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/04/2021
, Gereageerd:

Dag Ian,

Jammer van die roestplek, misschien was het een productiefout want bij ons is nog niets te bespeuren. We hebben onze toestellen in 2019 gekocht.

De microgolf is inderdaad zonder draaiplaat. In onze vorige microgolf zat dit wel en moest ik ook regelmatig roeren in de pot om die korsten te vermijden.
Dus in mijn ervaring is er weinig verschil.
Wat ik wel handig vind, is dat er grotere schotels in kunnen en dat er minder attributen zijn om te reinigen.

Dat uurverschil hebben wij niet. Ik heb de klokjes onlangs nog op zomeruur gezet en ze liepen nog mooi gelijk.

Op een paar jaar kan er een groot verschil zijn in toestellen. Ik koop zowiezo niets uit splinternieuwe lijnen en ook niets uit de oude.
Onze toestellen zijn de volgende: KME761000B & BSE792220B

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2021

Sinds juli 2020 hebben wij een Miele DGC 7640 BM combi-stoomoven. Er zitten verscheidene nuttige programma's in; de bediening van het toestel heb je snel onder de knie. De bak- en kookresultaten zijn ok; de draadloze thermometer is een extra pluspunt; maar voor dit alles betaal je wel een ferme prijs.

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2021

Ik heb een combi microgolf/hete lucht/grill van Sharp R-961INW
met sensorcook die de vochtigheid meet van je voedsel, en tal van andere automatische functies. alles wat we al klaarmaakten is tot hiertoe perfect gelukt, groenten met sensorccok is gewoon geweldig, prijs/kwaliteit top

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/01/2021

Ik,heb een combi stoomoven en een microgolf/oven van Atag en ben daar zeer tevreden over. Heel gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/01/2021

Beste, wij hebben de fullsteam oven van Neff. Deze zou ik niet meer nemen : koekjes bakken zeer ongelijkmatig = van achter en aan de randen veel harder gebakken dan in het midden van de ovenplaat.
Als je iets met stoom doet is de hele oven zo nat dat ik met een kom het water eruit moet deppen.
Er staat een hulp op een van de bedieningstoetsen die je zou helpen met bepaalde gerechten te maken, maar dat stelt niets voor. Het is niet zo dat als je het gewicht opgeeft van je stuk vlees dat die aangeeft hoe lang en / of op welke temperatuur je het best je vlees bereidt.
Ook van mijn combi microgolfoven ben ik niet zo tevreden. Koekjes ook niet mooi gebakken !
Maar het grote nadeel van Neff, je komt heel moeilijk in contact met iemand om je vraag te stellen en dan schepen ze je vlug af met een oppervlakkig antwoord. Ik kan niet zeggen dat ze me geholpen hebben met mijn vragen.