laatst gewijzigd op: 17/01/2021

Welke combi stoomoven voor inbouw te kiezen?

Gezien onze conventionele oven en microgolfoven een respectabele leeftijd hebben en mankementen beginnen te vertonen, zijn we aan het uitkijken voor vernieuwing. Hierbij denken we aan een combi oven, zijnde conventioneel + stoom. En daarnaast nog een microgolfoven.

Voor de combi-stoomoven zijn er een aantal spelers die ons het bekijken waard lijken: Miele, Siemens / Bosch, AEG. Ieder merk heeft dan ook nog zijn eigen gamma hierin, waardoor de lijst om uit te kiezen erg lang wordt. We willen het toestel evengoed kunnen gebruiken om bvb een kip te kunnen klaarmaken als groenten te stomen en om een taart/brood te bakken.

Ik vind geen test terug over combi stoomovens. Vandaar dat ik het hier even in de groep gooi. Wie heeft ervaring met combi-stoomovens en kan iets kwijt over goede/minder goede ervaringen? Welke 'opties' zijn voor jullie belangrijk of overbodig?

Vriendelijke groeten, Johan en Rita

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/01/2021

Beste, wij hebben de fullsteam oven van Neff. Deze zou ik niet meer nemen : koekjes bakken zeer ongelijkmatig = van achter en aan de randen veel harder gebakken dan in het midden van de ovenplaat.
Als je iets met stoom doet is de hele oven zo nat dat ik met een kom het water eruit moet deppen.
Er staat een hulp op een van de bedieningstoetsen die je zou helpen met bepaalde gerechten te maken, maar dat stelt niets voor. Het is niet zo dat als je het gewicht opgeeft van je stuk vlees dat die aangeeft hoe lang en / of op welke temperatuur je het best je vlees bereidt.
Ook van mijn combi microgolfoven ben ik niet zo tevreden. Koekjes ook niet mooi gebakken !
Maar het grote nadeel van Neff, je komt heel moeilijk in contact met iemand om je vraag te stellen en dan schepen ze je vlug af met een oppervlakkig antwoord. Ik kan niet zeggen dat ze me geholpen hebben met mijn vragen.