laatst gewijzigd op: 24/02/2020

Nespresso Vertuo, slimme maar unieke capsules

Nespresso heeft een nieuwe technologie gelanceerd, Vertuo, van waarmee je zelf de grootte van je kop koffie bepaalt door te kiezen uit verschillende capsuleformaten. Interessant concept, maar het verplicht je wel om Nespressokoffie te drinken.  Capsules van andere merken zijn inderdaad niet compatibel met de nieuwe machine.

In ons artikel, https://www.test-aankoop.be/huishoudelektro/keukenelektro/nieuws/vertuo-nespresso , raden we je aan, bij aankoop van je espresso machine, de prijs van een kopje koffie te vergelijken. We hebben berekend dat je voor een Vertuocapsule 40 cent betaalt, terwijl een klassieke Nespressocapsule 37 cent kost en een kopje Dolce Gusto 32 cent.

Ben je gewend zulke berekeningen te doen? 

Heb je de Nespresso Vertuo gekocht en getest? Jouw mening interesseert ons!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/02/2020

Hier bij ons is het nieuw, maar 'Vertuo' bestaat al sinds 2014 in de Verenigde Staten - omdat Amerikanen liever grote koppen koffie drinken. Ik ben er nu ook voor gevallen, nadat mijn eerste Nespresso-machine begon te lekken (na tien jaar !).

Er wordt een streepjescode gelezen tijdens het ronddraaien van de Vertuo-capsule om die te herkennen en dus te weten hoeveel water er moet komen en hoe heet het water moet zijn.

Door die elektrisch-bewegende onderdelen vrees ik dat deze machine het géén tien jaar zal uithouden ... (de capsules roteren aan 7.000 toeren per minuut en ook de klep om er een capsule in te steken opent enkel gemotoriseerd i.p.v. manueel-mechanisch).

Bezoekers thuis zijn zeer te spreken over de koffie die ik hun nu aanbied, maar zowat iedereen oppert dat Nespresso 'Vertuo' voornamelijk heeft uitgebracht opdat ze opnieuw de enige zouden zijn met dat soort capsules i.p.v. dat je die in elke supermarkt bij andere koffiemerken kan kopen. Geen idee of dat zo is, maar ik ben al blij dat ik 'Italiaanse' koffie in 'Amerikaanse maat' kan zetten.

Uiteindelijk zijn die nieuwe capsules ook goedkoper dan de oude als je rekening houdt met de hoeveelheid koffie uit één nieuwe capsule ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/09/2019

Ik ben verbaasd geen woord van kritiek te lezen op het ecologische aspect van al dat capsule-gedoe. Hoeveel extra plastic en aluminium komt er niet in het milieu terecht door het veelvuldig gebruik van al deze trendy machines? Mijn mening is dat dergelijke toestellen zelfs niet op de markt zouden mogen toegelaten worden... Toestellen van het type "Senseo" met papieren filterpads maken het ons toch ook al gemakkelijk? En waarom worden de fabrikanten niet onder druk gezet om herbruikbare cups te ontwikkelen? Daar zou je dan statiegeld kunnen op heffen, bijvoorbeeld.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/10/2019
, Gereageerd:

Mevrouw, deze capsules kunnen gratis terug worden ingeleverd in de winkel of besteller. Daar worden o.a. fietsen van gemaakt. Dus een minimum aan impact op het milieu.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/11/2019
, Gereageerd:

Dat is inderdaad zo. En weet u hoe men dit noemt? Greenwashing

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/09/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar weet mevr. Quickenborne niet dat je deze capsules in een bijgeleverde zak kan terug brengen ter resiclatie.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/11/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar weet mijnheer Winnepennnckx niet dat
1. Zelfs niet 1 capsule op 3 van alle Nespresso capsules effectief gerecycleerd worden www.rtbf.be/.../detail_plus-de-7-milliards-de-capsules-nespresso-valsent-a-la-poubelle
2. Recycleren wilt niet zeggen geen afval als je weet dat het aluminium naar Duitsland moet gaan, het niet recycleerbaar afval naar Italië en de "gerecycleerde" capsule? Die wordt in Zwitserland gevuld...
3. First re-use, then reduce and eventually recycle. Mevr. Van Quickenborne heeft dus wel een punt...