laatst gewijzigd op: 20/12/2019

"Gezonde" kuisproducten?

Hallo,

Ik ben op zoek naar biologische reiningsproducten voor in huis: reiniging van de vloeren, allesreinigers, producten om de badkamer grondig te kuisen,...

Klopt het dat deze beter zijn voor de gezondheid dan de 'standaard' producten uit de supermarkt?

Waarop kunnen wij nog letten?

Bedankt alvast voor uw advies.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/12/2019

Beste Jozeph, je kan ook ons dossier eens bekijken : www.test-aankoop.be/.../allesreinigers
Mvg
Albine

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/05/2019

Hallo Jozeph,

We hebben verleden jaar een vergelijking gemaakt tussen ecologische reinigingsproducten en gewone producten die je in de meeste winkels kan vinden. We testten er in totaal 15, je kan het nalezen in editie 627 van Test-Aankoop (februari 2018).

6 van de 15 geteste allesreinigers zijn een pak milieuvriendelijker en beter voor de gezondheid dan de rest. Ze bevatten namelijk geen bewaarmiddelen met een kiemdodende werking. Die stoffen hebben een zware impact op het milieu, omdat ze in het water hun kiemdodende werking behouden en dus giftig zijn voor waterorganismen.

Verder geven we je graag enkele tips mee. Er zijn enkele alternatieven die je kan gebruiken om zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu aspect. Als je regelmatig alles schoonveegt vóór het vuil zich kan opstapelen, heb je eigenlijk niet eens een allesreiniger nodig.

Koude of warme azijn (50 ml in 500 ml water, of 100 ml voor hardnekkig vuil) maakt perfect komaf met kalk, terwijl 1 tot 2 eetlepels soda (natriumbicarbonaat) in 500 ml warm water doeltreffend is tegen vet.

De vloer kun je zelfs gewoon schoonmaken met warm water.  Heb je hiermee voldoende informatie?