laatst gewijzigd op: 12/12/2019

Geluidshinder door monobloc warmtepompboiler?

Ik overweeg de aanschaf van een warmtepompboiler, zoals bv. de Beste Koop : Atlantic Explorer v3. Er blijkt een nieuwe versie (v4) te zijn verschenen die volgens de fabrikant iets stiller is.

Dit zou worden opgesteld in berging, naast de keuken. Gescheiden door een schilderdeur.

Ik vind diverse cijfers voor de geluidsdruk van versie 4 (van 33 dB (A) tot 53 dB (A)). Vermoedelijk omdat dit op diverse afstanden is gemeten. Maar dit maakt het moeilijk om een beeld te krijgen van de eventuele geluidsoverlast die er zou kunnen zijn in de aanpalende keuken, of bovenliggende ruimte op het verdiep.

Wat zijn de ervaringen op dat vlak?

Is een schilderdeur afdoende om de geluiden buiten de aanpalende ruimte te houden? Of dient er best een akoestische deur geplaatst te worden? 

Zijn betongewelven voldoende om het geluid te filteren naar de bovenliggende ruimte?

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Water voor je woning opwarmen van onze community Hernieuwbare Energie .

reacties

User name Moderator
12/12/2019
Pol | Moderator

Hallo,
Wij beschikken zelf niet over meer concrete cijfers over de mogelijke geluidshinder. Wij raden aan om bij de installateur na te vragen waar er vergelijkbare systemen geïnstalleerd zijn om je ter plekke van de situatie en de impact van zo’n systeem te vergewissen. ^Pol

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.