laatst gewijzigd op: 27/06/2018

Is aankoop van de 3 geteste kachels nog steeds interressant?

Is aankoop van de 3 geteste kachels nog steeds interressant gezien de momenteel te koop aangeboden toestellen hogere rendementen hebben.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deel je mening of stel je vraag in de groep Je huis verwarmen of koeler maken van onze community Hernieuwbare Energie .

reacties

User name Moderator
04/12/2017
CAROLINE | Moderator

Beste Werner,

De aankoop van onze geteste kachels is zeker nog interessant. Het rendement van deze kachels bevindt zich namelijk rond de 90% (de eisen in het Koninklijk Besluit stellen dat deze boven 85% moet zijn).

Bovendien zijn de nieuwe te koop aangeboden toestellen niet door ons getest en kunnen we hierover dus niets garanderen.

Mvg,
Caroline (Test Aankoop Energie)

User name
04/12/2017
WERNER DE VREESE , Gereageerd:

Bedankt Caroline

User name
19/12/2017
WERNER DE VREESE , Gereageerd:

Zijn de kachels ook getest op betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Ik vind dit namelijk niet terug in het artikel. Ik vraag dit omdat ik aangaande pelletkachels toch veel lees over defecten, slecht opstarten... Ik zou de kachel gebruiken als enige verwarming.

User name Moderator
22/12/2017
ROGER VANPARYS | Moderator , Gereageerd:

De kachels zijn effectief getest op hun werking. Wij hebben geen defecten vastgesteld, noch dat sommige apparten slecht zouden opstarten. Als u het hebt over betrouwbaarheid, hebben wij wel geen duurzaamheidstest kunnen uitvoeren. Hoe de pelletkachels zich op lange termijn zullen gedragen, kwam dus niet aan bod. Maar wij beschikken ook niet over informatie (bv. via ons Contact Center) dat er op dat vlak plots wel grotere problemen zouden opduiken.

User name
27/06/2018
Rob Grossard , Gereageerd:

Heb al 5 jaar een edilkamin moon, enige defect dat ik heb gehad was een defecte luchtsensor omdat ik externe lucht neem en deze corrosie had van de winter.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.