laatst gewijzigd op: 08/11/2018

Is de plaatsing eenvoudige warmtepomp lucht/lucht Rendabel?

Na een hoop opzoekwerk via onze vriend Google ben ik nog meer in de war :-) Ik zoek namelijk een goede (bij)verwarming voor een huisje in Frankrijk. Nu heb ik daar een verwarming op gas in een citern (propaan). Maar het huisje is niet steeds bewoond. Nu wil ik om kijken of er een betere oplossing is om te verwarmen in de periodes dat ik er niet ben (want het gas laten opstaan als ik er niet ben vind ik te gevaarlijk). Ik dacht hierbij aan een invertor warmtepomp lucht/lucht. (zie link als voorbeeld: airton) Ik weet wel dat er betere (lees duurdere) oplossingen zijn, maar ik wil graag hierover jullie mening. - Is dit werkelijk een goede oplossing om in het tussenseizoen te verwarmen.- Kan ik hier in de winter het huisje (te verwarmen ruimt is ongeveer 40m²) boven de vriestemperatuur houden. - Klopt het dat eens de buitentemperatuur zakt tot minder dan 0graden dit systeem zelfs meer verbruikt dan gewone electrische verwarming. - Kan dit systeem ook ingesteld worden om een ruimte vriesvrij te houden (bv 5graden) bij afwezigheid.  - Of hou ik het toch op de verwarming op (propaan) gas  Alvast bedankt

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name Moderator
Antoine D. | Moderator
08/11/2018

Goeiedag,

Dat hangt af van je elektriciteitsverbruik. Als je weinig verbruikt mag je een gewone elektrische verwarming plaatsen, als je verbruik eerder aan de hoge kant is (meer dan 4000kWh) kan je beter voor een warmtepomp kiezen.

Mvg

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.