Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

Nuttig
User name
MARC CLEEMPUT
06/07/2018
Nuttig

Ik overweeg bijkomende zonnepanelen te installeren maar de wijziging van de afspraken bij mijn eerste installatie( prosumententarief) maken mij zeer argwanend.
De eigenaars van zonnepanelen krijgen nu als eerste een digitale meter maar deze zou niet terugdraaien, maar zowel de injectie als de afname van elektriciteit registreren.
Anderzijds zou wie zonnepanelen heeft of er plaatst voor eind 2020, minstens 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende teller behouden.
Ik dacht dat het voordeel van de terugdraaiende teller bij mijn bestaande panelen zonder tijdslimiet bestond maar nu blijkt dat dit voor minstens 15 jaar wordt vastgelegd, het is dus mogelijk dat het slechts 15 jaar wordt.

Bovendien zou er nog geen wettelijke regeling zijn om een compensatie en uiteindelijk verkoop van het overschot aan productie van de zonnepanelen met een digitale meter mogelijk te maken .Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.