laatst gewijzigd op: 07/06/2017

Hoogbejaarden.

Heeft het zin dat een 84jarig koppel nog lening afsluit voor alle energiebesparende investeringen aan hun woning in eigendom? Schulden, meerwaarde huis, kadastraalinkomen etc.

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

Nuttig
User name
Pieter-Jan Cluyse
09/07/2015
Nuttig

Beste Lambert,

Dé vraag die ik me stel is wat jullie bedoeling is om met het huis te doen? Alle energiebesparende investeringen zijn uiteraard nuttig, maar deze verdien je uiteraard pas terug na enkele jaren. Ze betekenen zeker ook een meerwaarde voor het huis en kunnen bij verkoop van het huis dus zeker in rekening worden gebracht. Zo kan je de verwachte jaarlijkse opbrengst door de investeringen optellen bij de verkoopsprijs, maar ga er niet zomaar vanuit dat je hetzelfde zou "verdienen" dan wanneer je er zelf in blijft wonen.

Groetjes,
Pieter-Jan

User name Moderator
ROGER VANPARYS | Moderator
07/06/2017

Hierbij de link naar de website van Eandis (voor Infrax zal de regeling dezelfde zijn): https://www.eandis.be/sites/eandis/files/documents/uitbreiding_lokale_productie.pdf
In geval van een uitbreiding van een lokale productie met recht op groenestroomcertificaten is dit de regeling:
elk bijkomend vermogen wordt beschouwd als een uitbreiding van de bestaande installatie. De uitbreiding moet volledig gescheiden zijn van de bestaande installatie(s) en beschikken over een aparte omvormer of generator. Je moet ze apart laten keuren door een erkend keuringsorganisme en melden aan Eandis.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.