laatst gewijzigd op: 16/12/2020

Wat is de beste zonnepaneel oplossing voor appartement?

Hallo, ik zie overal zonnepanelen op huizen, maar bestaat er ook een concept voor appartementen?

Bij voorkeur individueel, zonder als groep met het hele gebouw een installatie te meoten doen? 

bijvoorbeeld via mijn iegen teras (wat zuid gericht is)

Iemand ervaring mee?

Alvast bedankt voor tips.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/12/2020

Voor een appartement is het misschien handiger om een klein type zonnepaneel te gebruiken. Op internet (Bol.com, Ali Express, ...) verkoopt men kleine zonnepanelen die je op je terras of aan je raam kan zetten. Je hebt er met een ingebouwde USB-aansluiting. Dit zijn de kleinere types die doorgaans plooibaar zijn en kan meenemen. Dat zijn de eenvoudigste types: gewoon plug & play. Deze zijn echter wel beperkt tot het opladen van kleinere toestellen, zoals een smartphone of een tablet.
Er bestaan er ook grotere die je niet kan meenemen. Daar moet je wel wat kleine kabeltjes installeren. Maar daar kan je dan wel grotere toestellen op aansluiten.
Het voordeel van deze kleinere types is dat je ze recht kan zetten.
De zonnepanelen die je op daken ziet, moeten in een schuine hoek van 45° gemonteerd worden. Niet ideaal voor een appartement, dus. Nog een nadeel aan die types, is dat je er een speciale vakman voor nodig hebt. Doorgaans moet je ze achteraf als je wil verhuizen ook nog eens achterlaten.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/12/2020

Dag Test aankoop,

1:Vorig jaar kreeg ik bericht van fluvius om de digitale meter te komen plaatsen op 17/01/2020 waarop ik gereageerd heb met een brief waarin ik uitstel vroeg naar 01/2030 voor de plaatsing ervan om reden dat ik anders de terugdraaiende teller verlies in 2023 vanwege de eerste installatie in 2008.
Ik heb in 2010/2015/2016 bijkomende installaties gedaan om mijn jaarverbruik te compenseren . Dit was een zware investering die nu binnen twee jaar teniet wordt gedaan door deze digitale meter (slimme meter voor fluvius ; diefstal meter voor mij). ik heb mijn installatie aangepast naar dag verbruik om zoveel mogelijk rechtstreeks zonne- energie te gebruiken. als dit binnen twee jaar wegvalt zal mijn energie rekening verdubbelen wanneer ik de installatie laat zoals ze is. Daar we de zon niet kunnen bestellen kan ik ook niet mijn verbruik alleen op zonne-energie regelen .
2:In maart 2019 kreeg ik bericht van Fluvius dat mijn huisinstallatie zou omgebouwd worden van 230V naar 400V.
Ik had reeds een deel van mijn installatie omgebouwd zodat deze werken sneller zouden verlopen op deze bewuste dag omdat mijn geburen ook allemaal moesten omgebouwd worden vanwege verzwaring omdat een bedrijf wat verderop meer capaciteit nodig had. Bij mij heeft men geweigerd om de ombouw te doen omdat men een ploeg erop moest zetten om kabel te vervangen waardoor men over tijd zou geraken om binnen de tijdslimiet die zij voorop gesteld hadden te blijven; hierdoor heeft men mij een transformator
geplaatst en is er geen 400V op mijn installatie maar nog steeds 230V. In 1985 heb ik gebouwd en 400V gevraagd en niet gekregen, dus mijn installatie is uitgevoerd in driemaal
230V alhoewel ik 400V toestellen heb in 2000 heb ik een aanpassing van de installatie gevraagd en opnieuw ook 400V toen kreeg ik te horen dat dit er nooit ging komen , 20 jaar later komt men er wel mee af en dan weigert fluvius om deze aanpassing te doen. Deze transformator werdt mij opgedrongen; het was dit of geen electriciteit.
3: Nu een jaar later heeft men mij opnieuw gecontacteerd en dreigt men zelfs met juridische acties als ik blijf weigeren.

Ik vraag advies wat ik kan doen om deze pantomine te stoppen zonder benadeeld te worden?

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/12/2020

ik heb twee jaar geleden zonnepanelen op onze garage laten plaatsen, wel eerst aan de algemene vergadering toestemming moeten vragen. Liggen niet 100 % volgens de regels maar we hebben toch gemiddeld een opbrengst van 2400 kw met onze panelen

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/12/2020

Als je zonnepanelen op het dak wil laten installeren dien je rekening te houden met een aantal belangrijke elementen waaronder oa de helling en oriëntatie van je dak. Lees meer hierover in ons dossier via volgende link: https://bit.ly/3iOuAcE  . ^An

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.