laatst gewijzigd op: 14/01/2021

Al die discussie over terugverdientijd van PV installaties

Ik ben a/h kijken naar het beste systeem voor mijn vervruiksprofiel.

Enkele bedenkingen:

- Ik heb het vervelende gevoel dat de en energieleveranciers inkijk in uw huishouden krijgen zeker met nieuwe tellers.

-Welke invloed heeft de consument nog nadat , overtuigd door terugverdientijd, alles is geinstalleerd qua wispelturigheid van taxatie..

-Terug een vervelend gevoel dat de overheid zich terugtrekt uit het vergroenen en de consument probeert in te masseren dat in de toekomst opbrengst niet het belangrijkst is maar wel de bijdrage tot CO2 armere toekomst, terwijl ik dacht dat iedereen betaald of reeds betaald heeft (vorige generaties) om het gemak van een flexibel energiebehoefte te bevredigen in de overtuiging van de meest effectieve technologie gebruik te maken.

-Dat iedereen van zijn NETTO inkomen in de toekomst zal MOETEN investeren in eigen echnologie voelt als een paar stappen terug.

Want bij niet functioneren van je energiefabriek betaal je het lekker zelf..

-De distributie van energie die reeds jaren is betaald door vorige generaties zijn nu geen overheidsbedrijven meer maar moeten winst genereren waardoor iedereen in veelvoud nogmaals betaald voor hetzelfde in de overtuiging dat terugleveren van energie aan dat oude net eigenlijk niet de bedoeling is ...duuuh

 

Met zijn allen vooruit achteruit..

 

Uw nederige consument en werkmier

 

 

 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2021

Ik heb in 2012 zonnepanelen geplaatst, met wat overcapaciteit: er was nog een bescheiden groenestroomcertificaat in de verrekening, terwijl ik aan meer dan 12.000 euro (ja, toen nog...) kosten zat.
Eerst had ik een terugverdientijd van 8 tot 9 jaar, toen vond men echter het prosumententarief uit, en nu de terugdraaiende teller.
Resultaat: na 20 jaar zal ik mijn zonnepanelen nog niet terugverdiend hebben.
Ik heb deze aankoop ooit uit milieu- én financiële overwegingen beslist, maar voel me nu misleid door een overheid die mij hiertoe eerst stimuleerde maar nu blijkbaar geen garanties naar de toekomst kan verzekeren, én een energiesector (VREG incluis) die pas nu op de rem gaat staan omdat die een en ander niet rendabel genoeg vindt, en nu de middelen en argumenten vindt om daar iets aan te doen.

De energiesector slaagt er niet in flexibel genoeg te zijn om piekmomenten van elektriciteitsproductie op te vangen, dus moet de arme, goedbedoelende maar misleide consument met zonnepaneeltjes op zijn dak zijn overproductie maar zelf oplossen...leve de groene toekomst...

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/11/2020

Hallo Kurt, het is inderdaad niet evident om een keuze te maken, toch kan ons dossier rijk aan informatie over deze materie je al op weg helpen. Ik geef je even de link mee : https://bit.ly/3pDQQu7  . Twijfel ook niet om onze experten van de Energielijn te bellen op het nummer 02 542 33 86, elke werkdag tot 17u, vrijdag tot 16u. Mvg, ^An

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.