laatst gewijzigd op: 23/01/2021

Ervaring met PID box van Futech

Futech brengt een zogenaamde  PID box op de markt. Toestel is vrij duur (circa 700 €). Het zou het rendementsverlies van de zonnepanelen corrigeren/op peil hoeden, Heeft iemand ervaring met dit toestel

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

7 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/01/2021

Ik heb indertijd besloten geen PIT box te kopen.
Mijn eerste serie van 15 panelen kocht ik in 2008 na zoveel jaren kon ik geen achteruitgang bespeuren. Vorig jaar presteerden de panelen zelfs aanzienlijk meer, maar dat gold in feite voor alle installaties denk ik.
In al die jaren heb ik de panelen ook niet schoon gemaakt, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de locatie.
Misschien heb je hier niets aan, maar dan blijft de PID box toch erg duur.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/01/2021

Ik heb net een gesprek gehad met de vertegenwoordiger. Hij vertelde dat de PID box er bij is om het rendementsverlies van 1 paneel vermindert wordt door schaduw (in ons geval belangrijk omdat we met een vrij grote boom zitten en deze op een bepaald moment van de dag wel wat zon wegneemt) er maar een fractie van dat paneel zijn rendement verliest en de rest van dat paneel blijft verder renderen ... Klopt dit dan of niet?

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/11/2020
Nuttig

Wij houden reeds 12 jaar de opbrengst van onze panelen bij zonder PID-box en kunnen geen vermindering constateren. Wel iets vermeerdering door de toegenomen zondagen

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2020

Bedankt voor jullie info. Zal eerst de jaarlijkse opbrengst wat opvolgen.

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/09/2020
Nuttig

Beste, de PID Box is vooral nuttig als je een afname merkt van de productie met bestaande panelen. PID is een probleem waarbij je minder produceert. Dit kan voorkomen bij sommige zonnepanelen, onder andere omdat ze in bepaalde weersomstandigheden geplaatst werden, of door bepaalde afstellingen ervan (aarding enz.) en bij té hoge spanningen. Niet alle installaties en panelen krijgen hiermee af te rekenen. Als u geen abnormale daling van de opbrengst kan vaststellen is er geen reden tot ongerustheid en hoeft u dus geen oplossing tegen de PID te plaatsen. Die installatie kan later ook nog gebeuren als u een probleem zou vaststellen omdat er geen blijvend schade veroorzaakt wordt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/09/2020

www.bouwenwonen.net/.../37700
Heb een pitbox van begin dit jaar. Tevreden over de installatie , de rest zal de toekomst uitwijzen

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/09/2020
Nuttig

Blijkbaar is dit een fenomeen voor oudere installaties! Tien jaar geleden, en hebben er weinig installaties last van. Het beste is van je opbrengst nauwkeurig bij te houden, zie je een rendementsverlies dan is er toch de garantie van de installateur op de panelen.

intellisol.be/.../

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.