laatst gewijzigd op: 25/09/2020

Ervaring met PID box van Futech

Futech brengt een zogenaamde  PID box op de markt. Toestel is vrij duur (circa 700 €). Het zou het rendementsverlies van de zonnepanelen corrigeren/op peil hoeden, Heeft iemand ervaring met dit toestel

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/09/2020

Beste, de PID Box is vooral nuttig als je een afname merkt van de productie met bestaande panelen. PID is een probleem waarbij je minder produceert. Dit kan voorkomen bij sommige zonnepanelen, onder andere omdat ze in bepaalde weersomstandigheden geplaatst werden, of door bepaalde afstellingen ervan (aarding enz.) en bij té hoge spanningen. Niet alle installaties en panelen krijgen hiermee af te rekenen. Als u geen abnormale daling van de opbrengst kan vaststellen is er geen reden tot ongerustheid en hoeft u dus geen oplossing tegen de PID te plaatsen. Die installatie kan later ook nog gebeuren als u een probleem zou vaststellen omdat er geen blijvend schade veroorzaakt wordt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/09/2020

www.bouwenwonen.net/.../37700
Heb een pitbox van begin dit jaar. Tevreden over de installatie , de rest zal de toekomst uitwijzen

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/09/2020

Blijkbaar is dit een fenomeen voor oudere installaties! Tien jaar geleden, en hebben er weinig installaties last van. Het beste is van je opbrengst nauwkeurig bij te houden, zie je een rendementsverlies dan is er toch de garantie van de installateur op de panelen.

intellisol.be/.../

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.