laatst gewijzigd op: 16/09/2019

Consultatie VREG betreffende nieuwe tariefstructuur voor distributiekosten

Tot 16 oktober houdt de vreg een consultatie betreffende hun nieuwe tariefstructuur voor distributiekosten die in voege zal treden vanaf 1 januari 2022. Die is bedoeld voor de kleine verbruiker (KVM). Ik vraag me wel af hoeveel mensen hier weet van hebben en hoeveel er zijn die hun vragen beantwoorden. 

 

Een eerste vraag die gesteld wordt is

VRAAG 1Welk van de 2 weerhouden tariefmodellen (75% TV – 25% kWh vs. 100% TV) beschouwt u als de meest geschikte tariefstructuur voor KVM klanten met digitale meter en waarom?

TV betekent gebaseerd op uw totaal vermogen die je gevraagd hebt? bv enkelfase 40KVA of 63 KVA of 3fase 20KVA (=TV van 60KVA) . Dus 100% TV zou betekenen dat de distributiekost een vast jaarlijks bedrag wordt net zoals het prosumententarief maar dan gewoon voor uw aansluiting ipv voor uw omvormer.

 

VRAAG 2 en 3

Welke berekeningsmethodiek acht u het meest geschikt voor de automatische bepaling van het toegangsvermogen bij KVM klanten met digitale meter: de methode ‘jaarpiek’ of de methode ‘rollende jaarpiek’? 

Vindt u het aangewezen om KVM klanten met digitale meter de mogelijkheid te geven om af te wijken van het automatisch bepaald toegangsvermogen?

Men kan dus in plaats van het aangevraagde toegangsvermogen  het TV automatische laten bepalen door de pieken te registreren en die kunnen dus lager zijn dan het aangevraagde TV van bvb 40KVA 

VRAAG 4  betreft de prosumenten

Acht u de voorgestelde tariefdrager kWh het meest geschikt voor de aanrekening van aan injectie gealloceerde kosten of gaat uw voorkeur ernaar uit om ook hiervoor een capaciteitsgebaseerde tariefdrager in te voeren? Indien uw voorkeur naar een capaciteitsgebaseerde tariefdrager gaat, hoe zou deze er moeten uitzien volgens u en waarom? 

Maw verkies je de werkelijk geinjecteerde distributiekost te betalen of hou je het bij het prosumententarief.

VRAAG 5 en 6Hoe lang acht u een maximumtarief als overgangsmaatregel noodzakelijk?  

Vindt u ‘meer dan een verdubbeling t.o.v. de huidige netfactuur’ een goede basis om de maximumprijs op te bepalen?  

Maw ze verwachten dat er toch klanten zullen zijn die hun distributiekosten zulen zien verdubbelen anders zouden ze deze vraag niet stelllen. Het gaat dan vooral om die mensen die al hun apparaten op hetzelfde moment in gebruik nemen. De slechte leerlingen als het ware die gedurende een periode de tijd krijgen om hun gedrag aan te passen.

Ik ben benieuwd of er veel mensen op zo'n consultatie reageren.

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren
Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.