laatst gewijzigd op: 18/03/2019

Slimme meter

Wij hebben zonnepanelen.

Nu de slimme meter op komst is stel ik mij de vraag : als die meter wordt geplaatst 

vb in september wanneer de  mechanische elektrische meter in de meeste negatieve punt staat, ben je dan al je opgewekte elektriciteit kwijt?

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name Moderator
Antoine D. | Moderator
07/03/2019

Hoi,

De Vlaamse regering besliste om vanaf 2019 de digitale meter in heel Vlaanderen te installeren. Aangezien de levering van de digitale meters vertraging heeft opgelopen, zullen de meters ten vroegste vanaf 1 juli 2019 geïnstalleerd worden. De digitale meters zullen eerst geïnstalleerd worden bij

  • nieuwe woningen
  • verbouwers
  • klanten met een budgetmeter
  • zonnepaneleneigenaars: de vorige en huidige ministers van Energie hebben voorgesteld om deze groep niet als prioritaire groep te beschouwen zolang de impact van de digitale meter onduidelijk is. Dit is een voorstel en moet nog door de Vlaamse Regering goedgekeurd worden.

Mvg,

User name
Roland Blomme
18/03/2019

Ik vraag mij af waarom de 'slimme' meter bij de afrekening niet kan berekenen wat de meest voordelige berekeningswijze is voor zonnepaneleneigenaars , nl; de nieuwe berekeningswijze of de oude met prosumentenbijdrage en dan de meest voordelige factureren aan de klant ! Zo zou bij iedereen de slimme meter kunnen geïnstalleerd worden en evt voor een bepaalde periode de voordeligste berekeningswijze voor de zonnepanelenklant in aanmerking genomen kunnen worden. Of is de meter toch niet zo slim ?

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.