User name
GUIDO SCHUEREMANS
08/08/2018

Brandstofcel

Viessman brengt een brandstofcel uit gecombineerd met een HR gasketel. Gevoed op aardgas, produceert de brandstofcel elektriciteit en ook warmte waarmee je je huis kan verwarmen. Met aanzienlijke subsidie van Europa. Heeft iemand hier eraring mee of observaties?

Je kan zo elektriciteit produceren op het ogenblik dat het aanbod groene energie klein is (geen zon of wind bvb.) Het probleem hierbij is, dat de condities van de intelligente meter onbekend zijn op dit ogenblik, terwijl die meters voor nieuwbouw op 1 jan 2019 zouden in voege gaan. Hoe kan je nu beslissen/berekenen of deze aanzienlijke investering zal rendabel zijn? Ook: momenteel zit de elektriciteitsprijs vol met belastingen, heffingen. Aardgas is niet. Wat zijn de plannen van de regering? Maw: er is in dit land een schrijnend gebrek aan lange-termijn planning en het gevolg is dat investeringen in de groene richting niet zullen gebeuren.

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring over hernieuwbare energie delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

Wees de eerste om te reageren
Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.