laatst gewijzigd op: 09/10/2018

OUD PLAT DAK MET HOUTEN DRAAGSTRUCTUUR

Wij willen graag zonnepanelen installeren op ons platte dak. Omdat we een zeer oud huis hebben van circa 1900, met de originele houten draagstructuur (met isolatie bovenop) , vragen we ons af of en hoe de panelen hier veilig op gemonteerd kunnen worden? 

 

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name Moderator
ROGER VANPARYS | Moderator
16/07/2018

Wat de draagkracht van het dak betreft, kan je het best raad vragen aan een architect om zeker te zijn dat het dak het extra gewicht aan kan. Wat de plaatsing van de zonnepanelen zelf betreft, is het zo dat er een metalen structuur wordt geplaatst die dan met ballast op haar plaats wordt gehouden (er wordt dus voor alle duidelijkheid niet in de dakdichting geboord).

User name
WALTER CAMATEL
29/09/2018

dag let op dat ge helemaal geen schaduw hebt anders gaat uw rendement omlaag dit heb ik in mijn geval 5kw aan panelen maar only 3.5certificaten per jaar snik snik groetjes

User name
JEAN-PIERRE DE MEYERE
08/10/2018

Mijn visie: Ja het kan volgens mij wanneer je dit dak voorziet van een extra houten constructie die de "windkracht aan kan" en zwaar genoeg om het gewicht van die panelen moeiteloos te ondersteunen. Extra voordeel is dat je deze constructie kunt aanwenden om de maximale zon richting te benutten.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.