laatst gewijzigd op: 19/07/2018

Wat is de beste oplossing voor appartementen?

Hallo, ik heb net een appartement gekocht en zou ook wel graag willen investeren in zonnepanelen. Hbe een groot terras, zuid gericht, maar weet niet of hier ook aangepaste oplossingen voor bestaan. Iemand meer info/ervaring?

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring over hernieuwbare energie delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

Nuttig
User name Moderator
ROGER VANPARYS | Moderator
19/07/2018
Nuttig

Dag Mike, de oplossing voor appartementen is minder eenvoudig dan voor een eengezinswoning. Wat juridisch nu al zeker kan, is dat er een gemeenschappelijke installatie op het dak van het appartement wordt geplaatst en dat die dan het stroomverbruik in de gemeenschappelijke ruimtes kan dekken. Of dat de bewoners een eigen installatie plaatsen die dan naar hun eigen meter leidt en dus het eigen verbruik dekt. In beide gevallen zal de "syndic" zijn akkoord moeten geven. Nog andere alternatieven zitten meer in de sfeer van het dak ter beschikking te stellen van bijvoorbeeld een exploitant. Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe regelgeving precies om ook appartementsbewoners meer mogelijkheden te geven.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.