laatst gewijzigd op: 05/09/2019

Netkosten vanaf 2019: Zonnepanelen nog rendabel?

Meestal gebeuren berekeningen obv hoge electriciteitsprijzen en obv het prosumententarief (maar dat zou in 2019 verdwijnen). Als ik zelf de berekening maak obv de electriciteitsprijs die ik betaal, het prosumententarief én de vervanging van de omvormer elke 10 jaar dan kom ik op een break even na 17(!) jaar.Daarenboven zou de VREG een nieuw voorstel gelanceerd hebben waardoor mensen met zonnepanelen vanaf 2019 meer zouden moeten betalen dan mensen zonder zonnepanelen (m.a.w. het zou zelfs nadelig zijn om zonnepanelen te hebben).Kan u aantonen dat dit niet zo zal zijn?Ik kijk uit naar uw antwoord en de berekening obv de nieuwe netkosten vanaf 2019.

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Meld je aan of registreer je gratis

reacties

Nuttig
User name
JPU
22/06/2018
Nuttig

Bedankt voor uw reactie.
Ik kan u de details van de berekening geven maar ik heb die voorgelegd aan een installateur van zonnepanelen en hij kon er niets tegen in brengen (en het dak heeft een perfecte ligging!).
Het artikel waar u naar verwijst eindigt als volgt:

"Al bij al is investeren in zonnepanelen een optie voor wie een dak met een goede oriëntatie heeft, een correcte aankoopprijs kan verkrijgen en ermee kan leven dat men soms zaken wijzigt, Als je het moeilijk hebt met het idee dat men op een bepaalde dag je zonnepanelen gaat belasten, dat men je meter verandert of nog de manier wijzigt waarop je voordeel wordt berekend, kan je beter voor een andere belegging kiezen.".

Ik had het zelf niet beter kunnen formuleren.

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.