laatst gewijzigd op: 05/02/2019

Hoe kan ik me wapenen tegen de griep?

Help, de griep is op komst! Ik wil echt niet ziek worden!

Iemand tips ter preventie?

Helpt het bijvoorbeeld om mijn handen regelmatig te ontsmetten met een alcoholoplossing? Of is een griepvaccin het beste wapen?

Ik kijk alvast uit naar jullie tips en ervaringen!

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

User name Moderator
Antoine D. | Moderator
05/02/2019

Beste Antoine,

 Een desinfecterend middel om je handen te wassen is niet nodig, was je handen beter geregeld met water en gewone zeep. Door een mondmasker en handschoenen te dragen, verklein je in principe de kans dat je besmet raakt met het griepvirus. Dat zijn echter wel zeer drastische maatregelen.

 Wat betreft het griepvaccin: de mate waarin dit echt beschermt tegen de eventuele complicaties van griep, blijft voor discussie zorgen. Maar aangezien de griepprik al bij al vrij veilig is, lijkt het toch verstandig om vaccinatie aan te moedigen bij bepaalde risicogroepen, zoals 65-plussers en chronisch zieken. Vaccinatie is wellicht ook verstandig voor wie werkt met mensen met een zwakke gezondheid die een ernstige complicatie door griep riskeren, zoals in een rusthuis. Op die manier worden die zwakke personen tegen besmetting beschermd. Ook anderen kunnen de griepprik overwegen, als ze er de kans op griep hoe dan ook zo veel mogelijk willen beperken. Voor baby’s jonger dan zes maanden is er nog geen geschikt vaccin voorhanden. Overigens is het griepvaccin voor de risicogroepen niet zozeer bedoeld om griep te voorkomen, dan wel om potentieel dodelijke complicaties te vermijden.

 Lees meer over de griep en preventie via ons uitgebreid dossier (url: https://www.test-aankoop.be/gezond/ziekten-en-geneesmiddelen/ziekten-en-gezondheidsproblemen/dossier/griep/preventie)  

Mvg,