laatst gewijzigd op: 27/12/2020

Autoverzekering: occasionele bestuurder en bonus malus

Ik heb sinds augustus mijn eigen wagen verkocht omdat mijn vriend ook een wagen heeft. Ik heb sinds dan amper tot niet gereden met die auto door corona, als we al ergens gaan rijdt hij.

Nu zou ik hem toch gemiddeld 1 a 2 keer per maand beginnen gebruiken dus kijk ik om mij bij zijn verzekering te zetten.

Ik heb evenwel nergens nog informatie over de verzekeringen die mijn *** indertijd heeft afgesloten en waar ik ook opstond om mijn bonus malus aan te tonen. Ik heb wel een mail van mijn laatste verzekeringsmakelaar waar hij bevestigt dat in februari 2019 bonus malus 6 had (heb ik augustus 2018 een ongeval in mijn fout gehad waardoor mijn BM wat was gestegen). Ik zou dus nu op BM 5 moeten staan.

Zou deze mail voldoende zijn voor een volgende verzekeraar om mijn bonus malus aan te tonen? Ik heb wel mijn verzekeringspapieren van de laatste 2-3 jaar.

Dus mijn vragen:

- Moet ik mij bij de verzekering laten zetten als ik slechts zo occasioneel met de auto rijd? Eens ik weer meer zou rijden met de auto als dat zou ik het sowieso wel doen, maar nu is het maar bitterweinig dat ik alleen de auto zou nemen.

-Hoe kan ik de bonus malus bewijzen? 

Mijn vriend heeft nu een full omnium bij AG Insurance.  We kunnen ook kijken om eventueel bij een andere verzekeraar te gaan.

Mvg,

 

Celia 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren