laatst gewijzigd op: 10/01/2019

Fietsbijstand in Europa

Ik wil in 2019 met mijn fiets naar Spanje rijden en zou graag een bijstand afsluiten om bij panne evt onderweg mijn fiets te kunnen laten repareren/repatrieren.

De meeste fietsbijstandverzekeringen dekken enkel de Benelux en evt een 50 km de grens over in in Frankrijk/Duitsland. Er is er ééntje, ENRA dat gans Europa dekt (maakt deel uit van een omniumverzekering) en daar had ik eerst een polis afgesloten tot bleek dat ik een "vast ringslot" op de fiets gemonteerd moest hebben. Dit vind je nergens op hun website/folders/reclame, daar wordt alleen gewag gemaakt van een ART-goedgekeurd slot, wat ik uiteraard bezit (ABUS Bordo 6000) alleen kwam dit pas ten berde in emailverkeer met de polisafdeling. Een ringslot namonteren is geen optie.

Iemand andere oplossingen?

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/01/2019

 Hallo Patrick,

Fietsbijstand in heel Europa wordt bij ons weten alleen aangeboden door ENRA en door BELFIUS, namelijk de fietsbijstand die vervat zit in hun uitgebreide reisbijstandsverzekering BELFIUS ASSISTANCE.

(Zie artikel 4.2 van de algemene voorwaarden: https://www.belfius.be/common/NL/multimedia/MMDownloadableFile/GeneralConditions/assistance.pdf )

Wat de diefstaldekking van ENRA betreft: ook volgens hun algemene voorwaarden volstaat een ART-slot. Het kan niet door de beugel dat ze pas na de onderschrijving van de polis een ringslot vereisen, tenzij dit duidelijk in de individuele bijzondere polisvoorwaarden werd vermeld.

Mvg, Timo

 

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/01/2019

Hallo Patrick, dank voor je vraag. Ik vraag dit even voor je na bij onze specialist en geef je zo snel mogelijk een antwoord. m.v.g., ^Timo