laatst gewijzigd op: 04/10/2021

Hypotheeklening

Stel hier al je vragen i.v.m. hypotheekleningen : 

- je wil een hypotheeklening afsluiten maar je weet er niet waar te beginnen?

- betaal je te veel kosten?

- wil je van bank veranderen om een betere rente te krijgen?

- leen je van je ouders / familie / vriend?

...

Onze community helpt je zeker!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/10/2021

Mijn bank , Paribas fortis, eist bij mijn hypotheeklening dat ik bij hen , en alleen bij hen een woningverzekering neem, is dit wettelijk ?

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/06/2021
Nuttig

Ik heb een vraag ivm mijn lening. Ik heb in het begin van de aanvang bij de notaris een clausule erin moeten zetten dat de lening op de 1ste van de maand moest betaald zijn. Mijn man is in tussentijd veranderd van job waardoor dit niet meer kan, hij word nu in 2x per maand betaald. Mag DVV waar ik mijn hypotheek heb lopen rente vragen omdat de hypotheek "te laat" word betaald, altijd netjes binnen de maand maar ipv de 1ste de 25ste word betaald ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/06/2021
, Gereageerd:

Beste Natasja, sorry dat ik je vraag niet eerder heb beantwoord, even verderop vind je het antwoord op je vraag, gegeven door de experten van onze betrokken dienst. Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/05/2021

graag in de mogelijkheid om een betere rentevoet te krijgen bij het veranderen van bankinstelling ,kan men overstappen? of verbonden?

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2021
, Gereageerd:

Hallo Frank, ik zie dat je vraag nog niet werd beantwoord, onze excuses hiervoor. Onze specialisten van de betrokken dienst zeggen dat je zeker het recht hebt om een herziening van de rentevoet aan te vragen bij een andere bank. Maar overstappen naar een andere bank betekent kosten: naast de drie maanden wederbeleggingsvergoedint moet je ook terug bij de notaris voor de hypothecaire kredietopenine.  Hou er ook rekening mee dat je eigen bank waarschijnlijk voorwaarden heeft gesteld bij het aangaan van je lening, bvb. dat je daar de schuldsaldoverzekering moet nemen én misschien ook de brandverzekering. Vooral voor de schuldsaldoverzekering kan dat betekenen dat je een hogere premie zal moeten betalen (je bent nu immers ouder) als je overstapt naar een andere bank. tip: onderhandel ook met je eigen bank eens je een voorstel van een andere bank kreeg. ^An