laatst gewijzigd op: 26/08/2021

contant betalen steeds mogelijk ?

Op mijn net ontvangen autokeuring uitnodiging vooraan “wij aanvaarden enkel elektronische betalingen”, achteraan “ wij verzoeken aan de kassa digitaal te betalen”. Een verzoek klinkt minder krachtig als niet aanvaarden. Van Dale : synoniem van verzoek is bede. Op de site van de stand gent vind ik up to date 18 maart 2021 “Cash betalen mag wel, maar we moedigen aan om elektronisch te betalen. Niet omdat cash geld besmet is, maar omdat je bij elektronische betalingen 1,5 meter afstand kan houden.

Kan of wil je niet elektronisch betalen? Volg dan deze methode om veilig cash te betalen: 

  • Leg het geld op toonbank en neem afstand.

  • De winkelier neemt vervolgens het geld in ontvangst en legt het eventuele wisselgeld op de toonbank.

De winkelier neemt op zijn beurt terug afstand zodat jij veilig het wisselgeld kan nemen.”

Het herinnert me de algemene bepalingen op de achterzijde van facturen waarin soms bepalingen staan om de consument in een bepaalde richting te duwen, te beinvloeden, maar onwettig.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/08/2021

Waarom zou je willen cash kunnen betalen. Elektronisch betalen is sneller, veiliger en comfortabeler. Iemand die absoluut cash wil betalen doet mij denken aan iemand met zwart geld. En zwart geld, dat kost de belastingbetaler elk jaar miljoenen, dat moet eruit.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/08/2021
, Gereageerd:

Daar valt zeker iets voor te zeggen. Toch zijn er een aantal consumenten die geen vertrouwen hebben in de bankinstellingen en daarom liever cash gebruiken. Verder is het tot op heden nog steeds niet mogelijk om overal met cash te betalen. ^Bertrand