laatst gewijzigd op: 14/10/2020

Hoe beheer je best je budget?

Een grote aankoop in het vooruitzicht waarvoor je een flinke som geld zult moeten afhalen? Bezorgd om je financiële situatie in deze onzekere tijden?

Hierbij enkele tips om je budget op te maken.

Hoe beheer jij je budget? Gebruik je een app, een notitieboekje of doe je alles uit het hoofd?

Deel je tips met de community.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

Ik gebruik al een 6 tal jaar een excel bestand (het radio 2 huishoudboekje) om alle inkomsten en uitgaven bij te houden van het gezinsbudget. Zo heb ik steeds een overzicht wat alles precies kost. Ik vind de websites van nibud.nl en het belgische cebud ook heel interessant, je kan jezelf vergelijken op verschillende domeinen met soortgelijke gezinnen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/10/2020

Ik ben al heel mijn leven een spaarder. Nu de Coronacrisis toeslaat en ik mijn werk kwijt ben, betaalt zich dat uit (no pun intended!).
Ik heb een tijdje mijn uitgaven en inkomsten bijgehouden, maar daar kreeg ik alleen maar stress van. Ik dacht daar elk moment van de dag (en nacht) aan. Nu is mijn strategie om zoveel mogelijk extra's te schrappen. Qua voeding snoep ik minder, en ga ik voor goedkope merken. Mijn TV- en internetabonnement zijn basic. Ik bespaar op water, gas en elektriciteit. Ik ga al 10 jaar niet meer op verlof. Spullen die ik aankoop, moeten duurzaam zijn. Sociale evenementen heb ik voor mezelf grotendeels geschrapt.