laatst gewijzigd op: 20/05/2020

Pensioensparen

Ik vraag mij af of de coronacrisis een negatieve invloed heeft op mijn pensioensparen? Ik heb een pensioenspaarrekening bij Belfius "Belfius pension fund balanced plus".

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/05/2020

Dag Ilse, aandelen kunnen stijgen en aandelen kunnen dalen, zoals de recente gebeurtenissen rond het Corona-virus ten overstaan van de internationale aandelenmarkten hebben aangetoond.  De huidige malaise op de internationale markten hebben er dan ook toe geleid dat het beleggingsfonds over de laatste 3 maanden met -12.91% is gedaald. 

Maar ook obligaties, dus het minder risicovolle element in de samenstelling, kunnen dalen of stijgen. Kortom, als antwoord op je vraag of de gebeurtenissen rondom Corona jouw belegging affecteren, dient met een JA geantwoord te worden. Het is echter niet corona an sich uiteraard, maar wel de economische impact rondom dit alles op de wereldwijde economie.

 Als abonnee kan je uiteraard altijd voor bijkomend gespecialiseerd advies terecht bij onze financiële dienst op het nummer 02-542.33.51.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/05/2020

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/05/2020

Die coroanacrisis zal geen verschil geven en ik dacht dat de overlijdensdekking tijdens deze periode ook geldig blijft .Maar vooral opgepast met pensioensparen of andere aanvullende pensioen verzekeringen zoals groepsverzekeringen enz...
In het geval je (vervroegd) met pensioen gaat wordt door de pensioendienst automatisch je aanvullend pensioen uitbetaald en afgesloten!
Dus stel dat je 60 bent met 44 jaar dienst je hebt dan recht op pesioen ! Neem je het op dan wordt je spaarverzekering 5 jaar vroeger verplicht afgesloten (je kan niet uitstellen tot je 65 ) met alle gevolgen die daar dan aan verbonden zijn. Ik zit momenteel in zulke situatie als ik mijn pensioen aanvraag verlies ik 15000€ van mijn verzekering. Dus de regering van 2016 dat zijn deze die nu een noodregering
vormen en de NVA hebben dat zo geregeld dat je met pensioen gaat ze je spaarbelleging laten plunderen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/05/2020
, Gereageerd: