laatst gewijzigd op: 14/09/2019

Een cashloze wereld

In het juninummer van Budget&Recht mag mijnheer Coekelbergs pleiten voor de afschaffing van cash."(Een hack is onwaarschijnlijk want) banken zijn een van de meest beveiligde sectoren." Ooit heeft vast iemand hetzelfde gezegd over kerncentrales.

Coekelbergs zegt dat cash bij een IT-probleem geen soelaas biedt omdat verkopen niet meer (elektronisch) kunnen geregistreerd worden. De gerant van mijn Delhaize zal maar wat content zijn als er nog cash circuleert. Daarmee blijven de plunderingen een paar dagen langer uit.

Het afschaffen van cash biedt de minister een aantrekkelijk perspectief: hij kan alle geldstromen controleren en bovendien op tv vertellen dat de mensen er wel bij varen. Belastingontduiking maakt het leven anders draaglijk met een overheid die stijf staat van de Samusocials.

De banken kunnen de kosten van cash omzetten in pure winst.

Coekelberg zingt een liedje dat met welbehagen wordt aanhoord door mensen die het niet goed met ons voorhebben.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/06/2019

Voor mij cashloos, ongetwijfeld. Twee voorbeelden: in maart voor een week naar IJsland met vakantie geweest. Zelfs het toilet midden in de natuur, naast een gletsjer, kon je met je kaart betalen. Maar sinds zondag terug van een korte vakantie (alweer!?) in Kroatië waar je met euro's slechts zeer beperkt kunt betalen. Ook een elektronische betaling ziet men daar niet echt zitten. En wat doe je eens thuis met al die kuna's?
Ik denk ook niet dat 'de minister' veel wijzer gaat worden door mijn betalingen te volgen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/09/2019
, Gereageerd:

Ik zeg niet dat cashloos betalen slecht is. Het gaat erover dat u bij een panne geen eten meer kan kopen zonder cash.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/05/2019

Technocratische maatschappij vol met slaven. Niet moeilijk banken en politiekers kwijlen van anticipatie! Er is geen integriteit mogelijk door hardware gezien het geen integriteit bezit. Controleurs van diezelfde hardware bezitten absoluut geen integriteit! Je moet toch wel gek zijn om die kaste alle macht in handen te geven om volledige je doen en laten ter inzage te geven!