laatst gewijzigd op: 09/01/2019

Zegelrecht

Bij Argenta krijg je geen intrest op de zichtrekening. Voor zover ik logisch denk, moeten ze dan ook geen intrestberekening doen. Toch rekenen ze 0,15 euro zegelrecht aan. Is dat nog wettelijk?

Doe mee

Je vindt onze community leuk en wil graag je ervaring delen? 
Een account aanmaken is zo gebeurd.

Je zal dan hulp kunnen vragen,

Kwaliteitsantwoorden ontvangen,

en op de hoogte blijven van de nieuwigheden

Registreer je gratis

reacties

Nuttig
User name
Erik T
08/01/2019
Nuttig

Tja zo'n vervlogen taks dat soms wel en soms niet wordt aangerekend. Zegelrecht is wettelijk verschuldigd als er een intrestafrekening is.(Art 8 - Wetboek diverse rechten en taksen (19/12/2006) - Vroeger : Wetboek der met het zegel gelijkgestelde taksen (02/03/1927). De intrest kan positief, nul of negatief zijn.!

Vroeger was het bij Argenta geen zegelrecht als je de rekening op nul liet staan en geen transactie deed. Sommige banken rekenen het zelfs niet aan als er geen intrest of te lage intrest is !!! Maar die Argenta-jaren van weleer (produkten, intrest, klantgerichtheid) zijn al een tijdje achter ons! Dienstverlening sterk afhankelijk van de kantoorhouder en die is al jaren met pensioen of kantoor wordt opgedoekt dus al van het ene naar het andere kantoor gesukkeld. Wij zijn vooral verbaasd dat ze dit nu voor het eerst doen anno 2019 op de Giro+ rekening van de kinderen die indertijd moest geopened worden om voor andere spaarprodukten op naam van de kinderen te kunnen storten. In al die jaren nooit zegelrecht op die rekening omdat er niks op stond en niks van transactie was.Geen som op dus met als gevolg negatief saldo (-0.15€) en dus begint debet intrest (direkt aangevuld) of hoe je geld maakt als bank. Heb contact opgenomen met het kantoor maar buiten dat je maar de rekening moest aanvullen of afsluiten konden ze niet geven. Indertijd zelfde scenario gehad met onze andere rekening. We hebben anno 2019 besloten de boel daar eens "op te kuisen" zorg minder voor Argenta, onze portemonee en de Staatskas!

User name Moderator
Antoine D. | Moderator ,Gereageerd:
09/01/2019

Inderdaad. Bedankt, voor je uitgebreide antwoord!

User name
Frank Janssens
08/01/2019

Bij afsluiting van een rekening bij Argenta moet men inderdaad 0.15€ betalen.
Dus bye bye Argenta. Is niet zoals geweest is.