laatst gewijzigd op: 16/04/2021

ErgoIn juli 2010 sloot ik bij een zogezegde vriend een pensioenspaarverzekering af bij Ergo, het toenmalige Hamburg Mannheimer.

Vanaf die dag toen ik getekend had begon ik argwaan te krijgen. De uitleg die ik kreeg van hem was kleinschalig plus hij kon mij geen folder of dergelijke voorleggen. Hij berekende alles vanzelf en schreef een aantal getallen op papier. Toen ik niet onmiddellijk besliste te tekenen zette hij mij onder druk waardoor ik moest tekenen. Daarna moest ik het jaarbedrag betalen aan mijn zogezegde vriend, mijn consulent. Voornamelijk moest ik cash betalen aan hem maar ik wou dat niet, uiteindelijk na veel aandringen van mij mocht ik het geld storten. Vanaf toen wist ik, hier is iets niet pluis. Toen alles in orde was is het contact met die consulent verslechtert en na een tijd negeerde die mij straalweg. Waarop ik toen ineens een nieuwe consulent toegewezen kreeg. Ik wist enkel de naam van de nieuwe consulent. Heb tot op de dag van vandaag nooit zijn stem gehoord. Hij contacteerde mij helemaal niet. Dit is toch wel een vorm van weinig professionaliteit. Om niet te zeggen geen professionaliteit. Eind 2012 heb ik besloten om weg te gaan bij Ergo, vanwege de professionaliteit en mijn argwaan of Ergo wel degelijk een goede onderneming is. Begin januari heb ik een aangetekend schrijven gedaan naar Ergo met de melding dat ik mijn verzekering stop zet. Na enkele dagen kreeg ik een schrijven terug dat ik moest nadenken erover en mijn beslissing moest meedelen aan mijn consulent. Dit heb ik gedaan. Heb die dag nog een mail gestuurd naar mijn consulent met de melding dat ik de polis stop zet. Weken gingen om en zag gene euro op mijn rekening verschijnen noch een melding dat de polis degelijk stop staat. Waarop ik mijn consulent contacteerde zonder enig gevolg. Enkele maanden later zonder antwoord heb ik Ergo Brussel gecontacteerd en al snel kreeg ik een formulier thuisgestuurd dat ik moest ondertekenen en terugsturen. Al snel volgde de verbazing dat de afkoopsom beduidend zeer laag lag. Ik moet dus 600 euro laten vallen als ze het geld overmaken op mijn rekening. Toen besloot ik verdere inlichtingen in te winnen. En de conclusie was, het geld laten staan maar er niet verder op laten sparen. Zo kreeg ik op het gespaarde bedrag nog interesten tot aan mijn pensioen. Al snel stuurde ik een mail naar het hoofdkantoor in Brussel. Daarop kreeg ik wel een antwoord terug met de melding dat ik op het ontvangen formulier moest invullen dat ik de polis wenst stop te zetten maar niet wens af te kopen. Op deze manier zou mijn polis wel nog interesten krijgen en moest ik geen 600 euro laten vallen. Zo gezegd, zo gedaan. 14 dagen later kreeg ik ineens van ergo een som op mijn rekening gestort, de afkoopsom. Natuurlijk heb ik toen een mail gestuurd terug naar het hoofdkantoor. De mail die daarop volgde was: stort ons het bedrag terug op de rekening van Ergo. Mijn vertrouwen in Ergo is volledig weg. Ook al is hun product een goed product de service laat de wensen over.

4462 keer bekeken 16 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

16 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/04/2021
Nuttig

Vroeger bij Hamburg manheimer kreeg ik jaarlijks een uittreksel. Ik wist zelf niet dat ze overgemaakt was op ergo??? Liefst zou ik nu mijn gespaarde gelden afkopen. Ze lopen mond 3jaar. Is dit een goed idee?? Ik zal het hen vragen.,wie weet. Maar ik zal het slim spelen. In zal dat ene stoppen en een andere aanvragen. Als dit poensioensperen dus opzegging. En als zei mij een geste willen doe dan zeg ik dat ik een nieuwe levensverzekering zal opstarten voor mijn kinderen ( 4). Zouden ze daarop ingaan. Als het afgesloten wordt wil ik eerst mijn geld voordat ik nieuwe verzekeringen afsluit. Daarna kom ik niet meer terug. Als zij niet eerlijk zijn dan ik ook niet . Op de wet moet je rekenen!!! Zolang ik niets getekend heb kunnen ze niets doen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2021
, Gereageerd:

Hallo Petra, ik heb je post even voorgelegd aan onze experten van het financiële team, jammer genoeg beschikken ze over te weinig informatie om je een persoonlijk antwoord te kunnen geven. Ze zeggen wel dat het afkopen van een verzekeringscontract over het algemeen niet interessant is aangezien dit gepaard gaat met kosten. Alleen indien de lopende (jaarlijkse) beheerskosten veel te hoog zijn, kan een afkoop overwogen worden. Wil je een advies op maat, dan kan je hen gerust bellen op het rechtstreekse nummer 02 542 33 51 (elke werkdag tot 16u). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/05/2017

Beste Rita,

Zou het niet beter zijn om even op het internet de contactgegevens van ERGO op te zoeken en te bellen?
Dat ze een kopie van de bankkaart nodig hebben lijkt mij zeer vreemd.

Als u trouwens niet wil lastig gevallen worden door oplichters is het misschien niet zo'n geweldig idee om uw naam en adres zomaar op een forum achter te laten ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/04/2021
, Gereageerd:

Juist

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/05/2017

Beste, het klinkt raar, maar vandaag kreeg ik een brief van ERGO.
Het betreft regeling van mijn eindkapitaal.
Daarin stellen zij om mijn eindkapitaal uit te betalen zo een 296,82 euro.
Vele jaren geleden heb ik het pensioensparen afgekocht en ben ik overgestapt naar AXA.
MAAR zij vragen een duidelijk leesbare (recto verso) afschrift van mijn BANKKAART en INDENTITEITKAART te versturen om de uitbetaling te doen
Kan ik zeker zijn dat het niet van oplichters komt. ( ik ben een half jaar geleden getroffen door zulke oplichters)
Vriendelijke groeten
Kemnitz Rita
E-mail vienerius@gmail.com
Abelenstraat 36
3530 Houthalen- Helchteren

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/11/2016

Hallo,

Op zich kan ik niets verkeerd zeggen over klantvriendelijkheid etc, maar hou rekening indien u pensioensparen afsluit dit NIET enkel pensioensparen is maar in het contract zit tevens levensverzekering en schuldsaldo.
Maw u spaart NIET het volledige bedrag!
Wij doen dit reeds 15jaar en hebben dus alles 2 maal betaald betreffende schuldsaldo en levensverzekering en denkende dat dit enkel pensioensparen was.
Wij hebben reeds alles afgesloten waardoor u 33% verliest.
ZEER spijtige zaak maar eerlijkheid duurt het langst, en daar de verkopers dit NIET hebben gemeld.
Zowel ik als zovelen mensen gaan het contract van enkele pagina's niet tot in detail uitpluizen.
LET DUS OP WAT U AFSLUIT !!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/03/2016

hallo,
sinds meer dan 15jaar ben ik klant voor pensioensparen bij hamburg manheimer, later ergo genoemd.
Op 7 maart (dus nog geen 14 dagen geleden) spreken mijn man en ik af op het kantoor van Ergo met de consulent die mijn contract onder zich houdt. De begunstigde bij overlijden diende te worden aangepast en de consulent zou ool de andere verzekeringen bekijken ivm nog up-to-date zijn.... om de verzekeringen wat te centraliseren. Mijn man en ik ondertekenen daar een document (een voorstel denk ik), geen dubbel meegekregen, als ik probeer om dit document iets of wat te lezen zegt de consulent al grappend, u gaat dat toch allemaal niet lezen? Ik was wat uit mijn lood geslagen, lang verhaal kort, ik geef nog 2 polissen van kbc van mijn brand en familiale daar af die hij gaat bekijken en gisteren zit er in mijn brievenbus een wijziging van de begunstigde EN van de bijzondere voorwaarden. Gezien ik de oorspronkelijke polis niet (meer of nooit gehad?)in mijn bezit heb, kan ik deze voorwaarden niet vergelijken.
Intussen belde ik ook al naar testaankoop voor 10eur kosten die belfius wilde aanrekenen voor de oorspronkelijke polis op te vissen en krijg daar gelukkig ook te horen dat ergo niet deugd.
Nu de vraag: hoe geraak ik hieronder uit. (zowel de wijziging want dat zal zoizo niet deugen als het gehele contract met zo weinig mogelijk schade, of kan een andere verzekeraar dat voor ons doen als het gespaarde bedrag naar daar gaat? Dat dit niet was wat ik wilde staat voor mij als een paal boven water maar hoe kan ik bewijzen dat ik dwaalde? en moet ik dit uberhaupt doen want moeten zij geen contract sturen dat ik nog moet ondertekenen?
So many questions, iemand een antwoord, tip of overpeinzing? shoot!

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/12/2015

Ergo is een verschrikking. 

Een paar jaar geleden ook pensioensparen aangesmeerd gekregen door een vriendje van een vriendin. Leek me een goed idee maar helaas.
Tussen de jaren door regelmatig problemen met aanmaningen, zogenaamd niet betaald, domicilieringen die ineens waren opgeheven etc, zorgde altijd voor stress.
Nu had ik een huis gekocht en besloten dat ik mijn maandelijkse bijdrage naar het minimum wou zetten (ook geen voorstel om het stop te zetten/pauzeren). Alles zou in orde komen, tot de aanmaningen weer kwamen. Op den duur heb ik het maar opgegeven en telkens betaald als ik er eentje binnen kreeg.
2 maanden terug was ik het grondig beu, zag geen voordeel en wou er eigenlijk vanaf ondanks dat er een afkooppremie was.
Mailcontact gezocht --> geen antwoord
Telefonisch contact --> zeer onvriendelijke dame die me niets mocht zeggen en vertelde dat ik maar een brief moest schrijven. Naar welk adres? info@ergo.be. Mails worden binnen de 24u beantwoord
Mailcontact met brief --> 36u later geen antwoord
Nogmaals mailcontact met brief --> meer dan een week later nog steeds geen antwoord

Nu dacht ik, goh, laat ik die jongen van toen nog eens contacteren, hij staat immers nog steeds als mijn agent opgelijst in de overzichten. Ik krijg een antwoord terug, hij werkt al maanden niet meer voor Ergo. Ik moet maar contact opnemen met huppeldepup,...
Toen brak mijn klomp. MIJN verzekering in vertrouwen afgesloten is zonder boe of bah in handen van een vreemde?
Contact opgenomen met de nieuwe verzekeringsagent. Zeer snel antwoord terug en de volgende alles via mail opgestuurd om op te zeggen. 

Nu een week later --> niets meer gehoord

Klachtenmail gestuurd naar Ergo 2 weken terug --> geen antwoord.

Kortom, wegblijven van ERGO!!! Service is ondermaats voor wat je betaalt

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/06/2015

Hallo, ik heb een maand of 2geleden getekend bij ergo, maar ik voel me er niet goed bij, dus ik heb een aangetekende brief opgestuurd, maar blijkbaar doen ze nog moeilijk. Willen ze perse volgende week langskomen om weer in te praten, maar ik wil bij men standpunt blijven. Dat ze tegen mij zeiden dat ik dat 3jaar moet doen (ik heb nergens gezien van na 3jaar, dan pas  opzeg)  en dat het dom is dat ik daar mee stop. Ik heb onder tussen de dommiciliering gaan stop zetten op de bank. Ik voel mij enorm gepusht. Het is toch mijn keuze en niet dat van hun? Alvast bedankt 

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/06/2015

Hallo,


Kan iemand me misschien helpen? Ik heb zojuist 2 vriendelijke, maar zeer opdingerige verkopers van Ergo thuis gehuid. ik heb me uiteindelijk laten overtuigen en heb getekend voor een contract om te besparen etc. Nu heb ik uiteraard nog niets betaald doordat het erg veel argwaan opwekte en achteraf bekeken was het een leuke show die ze hebben neergezet. Ik ben direct beginnen zoeken op internet over hoe betrouwbaar Ergo is en dat heeft mijn argwaan gelukkig bevestigt. Nu zou ik graag het contract waarvoor ik getekend heb compleet willen stoppen. Ik heb nog NIETS betaald en dat zou ik graag zo willen houden. Wat moet ik doen om al die miserie te voorkomen?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/03/2015

Volgens mij klinkt het alsof die eerste kindje in de rij misgenoegd was omdat zijn vriendje hem niet meer belde, dan nog 1 die gewoon zegt, het is niet goed, nog zo een idioot, en die spaarplannen van 7,5% tot 10%, hahahaha. Man, die zijn van jaren terug, nu kan niemand nog zo een intrest garanderen. 


De bank die belt je op, vraagt je of je max wil sparen, en voor jou is het ja of nee, zonder een woord uitleg en in vaak spaarplannen die volledig fout zijn volgens jouw profiel. Mensen op dit forum, aub, informeer uzelf meer en ga niet af op een verhaal van een werknemer die eens iets niet goed gedaan heeft. Ieder bedrijf heeft nu eenmaal een werknemer waar ze niet trots op zijn, dit doet niets af van het feit dat hun spaarplannen voordelen geven waar banken enkel van kunnen dromen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2015

Ik spaar al jaren bij Ergo, de wilde verhalen van het vorige HM kent iedereen wel van de agressieve verkoop.

Ik ken en spreek regelmatig met die mannen en kan u verzekeren heb nog geen enkele agressieve verkoper tegengekomen en die hebben mij altijd tot in de detail alles mooi voorgelegd.

De meeste mensen nemen snel iets aan, weten totaal niet wat het inhoudt (ipv van zich eens goed te informeren en op degelijke site na te kijken ipv van

enkel de klaagforums.

Je spaart voor je pensioen naargelang je formule , je trekt fiscaal terug wat de meest hier blijkbaar niet zeggen en je spaart tegelijk voor later.

Ze werken met de beste partners op de markt :DKV , P&V ,Bank De Groof en Petercam etc en staan onder Munich Re.

De meeste mensen beginnen iets te sparen zonder te al de details te weten en komen achteraf klagen.

Ik heb ook verschillende telefoons gehad van gewone banken om daar te komen.

Een bank blijft een bank.

En gladde gastjes/dames vind je overal , tis wat je zelf wilt geloven en vertrouwd.

Trouwens wie schrijft er mee aan de Belastings & Beleggingsgids ?

Ik laat mijn centjes mooi staan net als de ongeveer 800 000 anderen in Belgie

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/02/2015

Iedereen weet wel dat Hamburg Manheimer  of nu Ergo 1 grote oplichting is, ik kan erover meespreken , jammer genoeg .... begin er nooit  nooit nooit nooit nooit  aan !

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/09/2014

Het kan inderdaad zijn dat er betere mogelijkheden op de markt zijn dan wat ergo, vroeger al bekend onder de naam Hamburg-mannheimer, aanbiedt.  We raden je aan om onze dienst Invest te contacteren op het nummer 02 542 33 51 (ma-vrij van 09.00-12.30 en 13.00-16.00) zodat we een persoonlijk advies kunnen geven.


Met vriendelijke groeten,

Test-Aankoop

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/08/2014

inderdaad. Er zijn veel betere pensioenspaarproducten. Bijvoorbeeld Pricos, Metropolitan Growth, Star Fund. Deze haalden op 10jaar tijd jaarlijks gemiddeld tussen 7,5% tot 10%. Deze informatie haal ik uit een krantenartikel van dinsdag 7 januari 2014. Als je reeds eerdere edities van Budget en recht las, dan is het rendement van de vermelde producten een normaal verschijnsel.

(Voor de "GRATIS" Argenta-fans, deze komt in de buurt, maar ze behalen niet hetzelfde rendement. De beheersvergoeding en instapkosten van de eerder vermelde producten verdwijnen in het niets door het hoge rendement. )

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/07/2014

Ik denk dat het tijd wordt om eens een boekje open te doen over Ergo.

Ik heb 10 jaar lang een contract gehad bij Ergo voor mijn pensioensparen.  Van die 10 jaar heb ik gedurende ruim de eerste 4 jaar geld gestort in hun pensioenformule voor een totaalbedrag van €1797,17.  Nu, enkele weken geleden heb ik na een ellenlange procedure van over en weer mailen, schrijven en bellen (6 maand om precies te zijn!) mijn centen kunnen overplaatsten naar mijn nieuwe bank (KBC).

Raad eens welk bedrag ik heb teruggekregen? JAWEL: € 1729,67. Ik heb dus op 10 jaar tijd - € 67,50 winst gemaakt met mijn pensioensparen! Je leest het goed: een NEGATIEF bedrag!

Bovendien heb ik onlangs gekozen om Ergo volledig te verlaten, omdat ik aangeklampt werd door één van hun medewerkers die perse zijn spaar-product wou komen aanprijzen en eiste dat ik telefoonnummers van vrienden zou geven om ook te gaan lastig vallen. Hij liet mij eindelijk met rust, toen ik waarschuwde dat ik de politie zou contacteren.

Eén goede raad: Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van dit bedrijf! Ergo? NO GO!