laatst gewijzigd op: 24/06/2021

Welkom in de discussiegroep over belastingen!

In deze discussiegroep kan je terecht met al jouw vragen over belastingen.

Deel jouw ervaringen en vragen met betrekking tot dit onderwerp.

Onze experten staan jou graag bij met hulp en advies!

Nog enkele tips voor jouw deelname aan dit platform:

  • Ga, vooraleer je een nieuwe vraag stelt, op zoek naar vergelijkbare discussies. Wie weet bestaat er reeds een conversatie over jouw onderwerp?
  • Gebruik een duidelijke titel
  • Gebruik de onderstaande zoekwoorden om snel informatie over een bepaald onderwerp te vinden
  • Lees voor meer informatie over het gebruik van deze community de Community richtlijnen

Veel plezier en tot binnenkort!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/06/2021
Nuttig

Startknop Multitax verdwenen?

Ik heb Multitax 2021 gekocht, maar als ik nu opnieuw wil naar dat programma gaan, vind ik de button niet terug op de oorspronkelijke pagina.
Wie weet raad?

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2021
, Gereageerd:

Hallo Christophe, 

Multitax is het ideale computerprogramma voor je belastingaangifte. Het helpt je niet alleen om de aangifte nauwkeurig in te vullen en je belasting te berekenen, maar tevens om de voordeligste manier van invullen te zoeken. Door simulaties te maken kun je immers de impact zien van een verandering in je inkomsten, in je belastingbesparingen of in je gezinssituatie.

Hoe krijg je toegang tot Multitax ?

Je hebt al een abonnement op Multitax, maar we kunnen je pas toegang geven tot het programma van Multitax nadat je je e-mailadres hebt bevestigd.

E-MAILADRES BEVESTIGEN

Je zult dan snel een mail krijgen die een link bevat. Je moet gewoon op die link klikken om te bewijzen dat jij wel degelijk de persoon achter dat e-mailadres zit. Wanneer je daarna naar deze pagina terugkeert, zul je toegang kunnen krijgen tot Multitax.

Handleiding

In ons dossier Multitax: handleiding vind je meer uitleg over hoe je het programma kunt gebruiken en hoe wij je gegevens beschermen. 

Meer info vind je nog via volgende link: https://www.test-aankoop.be/geld/belastingen/dossier/multitax-1 

 Mocht je toch nog hinder ondervinden, neem dan gerust telefonisch contact met ons op en we helpen je dan graag verder. Mvg, Ik geef je nog even het nummer mee: 02 542 32 00. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2021

ik ben zelfstandig in bijberoep door corona is er verleden jaar geen activiteit geweest en er zijn ook geen onkosten gemaakt .
moet ik deel 2 van de aangifte invullen ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/06/2020

Aangezien ik op mijn aparte thread geen reactie krijg probeer ik het hier opnieuw:

Ik heb aandelen, of beter deelbewijzen, van mijn ex-werkgever. De dividenden hiervan worden automatisch volledig geherkapitaliseerd en beheerd door een Frans fonds. Elk jaar krijg ik een overzicht het totaal aan uitgereikte dividenden met het advies deze aan te geven in VAK VII bij code 1444 of 2444.

Vraag is nu hoe je met de vrijstelling van 800 euro de belastingsingave kan optimaliseren.

- Stel op het attest staat 3000 EUR aan dividenden vermeld. Geef ik dan 3000-800=2200 EUR aan bij code 1444?

- Geldt de 800 EUR vrijstelling voor beide partners? Wij zijn getrouwd onder het wettelijk stelsel, maar de aandelen staan wel enkel onder mijn naam. Mag ik de divenden en vrijstelling dan vrij verdelen. Stel in hetzelfde voorbeeld van 3000 EUR dividend, kan je deze spreiden over beide partners, elk 1500 EUR, met elk 800 vrijstelling, dus 1500-800=700 EUR per partner aan te geven bij codes 1444 & 2444?

Dank bij voorbaat

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/06/2019

Wat is het maximale bedrag inzake pensioensparen en lange termijnsparen (tak 21) per koppel?

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/06/2020
, Gereageerd:

Voor pensioensparen is dat 1270€/jaar en per persoon dat je kan inbrengen, maar dan geniet je van 25% belastingsvermindering ( = 317€) en moet toch afleveren wanneer je/jullie op pensioen gaan) Vandaar dat het te overwegen valt om het bij 990€ te houden (297€) met 30% bel.vermindering ! Beide partners kunnen hun totaliteit van persoonlijk gespaarde totalen ingeven.
Lange termijnsparen is een verzekering en het in te brengen bedrag is afhankelijk van uw inkomsten met een max van 2390€. Goed opletten indien je over een hypothecaire lening beschikt ; Dat je het plafond niet overschrijdt !