laatst gewijzigd op: 07/07/2021

Deel je ervaring : je favoriete Britse webshops

Koop je soms op een Britse webshop?

Dan kun je ons helpen door de volledige url (www.xxxxxxx.uk) te geven van jouw favoriete webshop in het Verenigd Koninkrijk. Dat interesseert ons namelijk in het kader van het artikel dat wij in het magazine Budget & Recht plannen over de gevolgen van de Brexit.

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

19 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/06/2021
Nuttig

http://www.petshopboys.co.uk
Zeer slechte ervaring. Dit is een fanclub van de band Pet Shop Boys en als je bij hen exclusieve CD's wil bestellen die je niet in de reguliere handel vindt, dan vertikken ze het om voor je de douanerechten in te klaren. Bij een 'grote' webwinkel als http://www.amazon.co.uk is dat altijd netjes geregeld, maar die verkopen desbetreffende CD's niet.

Ik wilde er nog aan toevoegen dat de 24 euro verwerkingskosten die bpost nog eens bovenop de BTW heft, compleet van de pot gerukt is. Postnl doet hetzelfde voor 4 (!) euro.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/06/2021
, Gereageerd:

Bedankt voor deze info, Werner, zeer waardevol. Als je fan bent van deze band ben je er dan wel aan voor de moeite, jammer genoeg. ^An 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021
Nuttig

www.britishcornershop.co.uk/ en https://www.whittard.co.uk/
Beide hebben een tijdje hun leveringen naar Europa gestopt vanwege de vele problemen net na de Brexit, maar hebben hun leveringen onlangs hernomen.
Voor de Brexit verliep alles perfect, maar ik heb sinds de heropening na de Brexit niet opnieuw besteld (voorraadje moet eerst op :-)

Het meest problematisch is Ebay dat buitensporig hoge kosten rekent voor verzending van UK naar EU.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/04/2021
, Gereageerd:

Hallo Joris, alvast heel erg bedankt voor deze waardevolle informatie. De situatie is inderdaad minder voordelig voor de consument dan voor de Brexit, we spelen je info alvast door. Meer info vind je nog hier: https://bit.ly/3mTvrfl  Mvg, ^An 

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/04/2021
Nuttig

www.britishcornershop.co.uk/ en https://www.whittard.co.uk/
Beide hebben een tijdje hun leveringen naar Europa gestopt vanwege de vele problemen net na de Brexit, maar hebben hun leveringen onlangs hernomen.
Voor de Brexit verliep alles perfect, maar ik heb sinds de heropening na de Brexit niet opnieuw besteld (voorraadje moet eerst op :-)

Het meest problematisch is Ebay dat buitensporig hoge kosten rekent voor verzending van UK naar EU.

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/04/2021
, Gereageerd:

Hoi Joris, nog even dit: laat je het ons weten als je voorraadje op is en je opnieuw een bestelling plaatst hoe dit verder verloopt ? Bedankt alvast, mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

https://www.fredperry.com/eu/
Al jarenlang trouwe klant voor het aanbod, goede kwaliteit, correcte en snelle service.
Sinds Brexit hebben ze speciaal voor hun Europese afzetmarkt een Europees verdeelpunt geopend met free shipping en free returns.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Blij dat te lezen, op die manier kom je als klant inderdaad niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bedankt voor je input! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

Via zavvi.nl twee dvd boxen besteld. Mooie prijs, tot de postbode langs kwam en de boxen bijna dubbel zoveel gingen kosten door allerhande taxen en douanekosten. Bleek dat die dvd sets rechtstreeks vanuit UK gestuurd werden. Je besteld dan op een NL website...Had vooraf wel vermeld mogen geweest zijn.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/07/2021
, Gereageerd:

Ik heb 2 maanden geleden nog een tasje via zavvi besteld. Zonder duanekosten

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Absoluut, bedankt voor de info! ^Bertrand

Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/06/2021
, Gereageerd:
Nuttig

Zavvi heeft wat dat betreft een kwalijke reputatie. Ze zeggen op hun eigen site dat er geen douanetoeslag bijkomt, maar veel van mijn collega-dvd-verzamelaars hebben een extra cadeautje van bpost ontvangen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/06/2021
, Gereageerd:

Bedankt, Werner, om dit met ons hier te delen. Ik heb dit even nagekeken en gezien dat er via onze klachtenbox inderdaad klachten zijn ingediend bij Zavvi van ontevreden consumenten. Mocht je dat willen kan je ook via ons platform een publieke klacht indienen via deze link: https://www.test-aankoop.be/klagen Op deze manier kan je toch nog je rechten doen gelden, maar je waarschuwt er tegelijk ook andere consumenten mee. ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

heb verschillende bestellingen geplaatst bij wisch niet allemaal aangekregen en allemaal producten ik denk van alli express rommel dus

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Dat is inderdaad niet ok. We weten uit ervaring dat dergelijke bestellingen soms zelfs maanden nadien nog kunnen toekomen, laat ons hopen dat die van jou ook nog zullen toekomen dus! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

Hallo, denk januari bij Muc-off een set reinigingsproducten gekocht om onze fietsen te wassen,smeren en onderhouden ,twv 58€ dacht ik ,via een Strava challenge. Deze week een factuur gekregen van Fedex van 55€ voor trasportkosten. tof é. kompleet vd pot gerukt noem ik dat.

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Inderdaad. En het stond nergens op voorhand aangegeven dat die transportkosten zo hoog zouden zijn? ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021

Bij Groupon een bestelling geplaatst, vooraf produkten én verzending betaald. Bij levering werden bijkomende douanekosten aangerekend,
hoger dan de prijs van produkt + verzending, omdat de levering van de UK kwam ...

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Bedankt om dit te melden, ik heb het verder intern doorgespeeld. Heb je dit aangeklaagd bij Groupon? ^Bertrand