laatst gewijzigd op: 06/05/2021

Reizen in tijden van corona: welke voorzorgsmaatregelen nemen?

Je hebt besloten om ondanks de pandemie op vakantie te gaan, welke voorzorgsmaatregelen heb je genomen?

Heb je een reisverzekering afgesloten? Heb je op het moment dat je boekte een annulerings- of repatriëringsverzekering aangeboden gekregen?

Deel je ervaring met onze community.

Vragen over het onderwerp? Raadpleeg onze speciale rubriek reizen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/05/2021
Nuttig

wij hadden op 3/52021 een vlucht naar Portugal geboekt met Ryanair. aan de incheckbalie werden we geweigerd omdat onze PCR test - die uiteraard negatief was- niet de vermelding ‘RT’PCR had. Het labo in Antwerpen (Middelheim) bevestigde dat dat identiek was aan de test die wij hadden laten afnemen, maar zij vermelden dat niet op het resultaat. Na 3 uur kregen we dan eindelijk een aangepaste versie, te laat om nog te vertrekken. Blijkbaar is R de enige vliegmaatschappij die deze regel oplegt. Kan dat zomaar terwijl een labo bevestigt dat dat hetzelfde is?

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/05/2021
, Gereageerd:

Hallo Therese, jammer dat je reis niet is doorgegaan omwille van formaliteiten. Wil je weten wat je rechten in deze zijn, dan kan je best onze advocaten contacteren op het nummer 080029510 (elke werkdag tot 18u, vrijdag tot 15u45). Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/04/2021

Het heeft weinig zin om een annuleringsverzekering te nemen, omdat de meeste hotels en b&b's bijna allemaal zelf een gratis annuleringsmogelijkheid aanbieden.