laatst gewijzigd op: 16/10/2020

Recht op terugbetaling verzekering?

Hallo. 

Wij vertrokken op 22 juli naar Amerika voor een rondreis. Na lange discussies met het reisbureau hebben we toch kunnen annuleren. We kregen 3 opties en kozen onderstaande optie. 

  • Alles kan kostenloos geannuleerd worden behalve één excursie, Alcatraz Island by Ferry and Guided Audio Tour Eng aan 158,38 €.

We kozen ervoor om kosteloos te annuleren en ons voorschot te recupereren via een voucher. Vorige week kregen we deze voucher in de bus. Dit bedrag klopte totaal niet met het bedrag van ons voorschot. Als uitleg kregen we onderstaande mail. 

"Het verschil zijn de verzekeringen en de dossierkosten die niet terugbetaalbaar zijn. Verzekeringen zijn een financiële transactie die geen deel uitmaken van de reissom. "

Hebben wij geen recht op volledige terugbetaling (m.u.v de excursie). 

Bedankt alvast. 

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/10/2020

De reis werd geannuleerd. Voorschot zal worden terugbetaald min annulatieverzekering ten bedrage van 290 euro. Kunnen we aanspraak maken op terugbetaling annulatieverzekering

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/06/2020

Beste,
Ik kreeg een Corona tegoedbon opgestuurd maar ook exclusief het reeds betaalde bedrag van dossierkost en annulatieverzekering.
Is dit correct? Zou verwachten dat alsook deze kosten terugbetaalbaar zijn in huidige situatie?