laatst gewijzigd op: 26/05/2020

Verkeerde toepassing van het Ministerieel Besluit Muylle

Op 1 januari boekten we online bij Corendon.be een reis naar Tenerife van 25 juli tot 8 augustus 2020

Op 22 maart hebben wij onze reis bij Corendon zelf geannuleerd, niet als gevolg van het coronavirus, maar wel omwille van familiale redenen. Daarbij zijn wij bereid de annuleringskosten van 50 euro te betalen. Eerst werd er gemeld dat wij het geld zouden ontvangen binnen 4 weken. Op 22 april ontvangen we een coronavoucher ter waarde van het voorschot, maar verminderd met de annuleringskosten.

Corendon past het Ministerieel besluit onterecht en foutief toe

  • onterecht omdat wij zelf annuleerden en niet omwille van corona
  • foutief omdat ze in de voucher kosten inhouden op het bedrag dat we al betaalden.

Het M.B. Muylle zegt dat je een voucher niet mag weigeren als aan de voorwaarden is voldaan. Dat is in onze situatie niet het geval. Bijgevolg zijn we van mening dat wij niet moeten akkoord gaan met de toegekende voucher, maar recht hebben op de terugbetaling van het voorschot, verminderd met de opzegvergoeding.

Via de klantendienst van Corendon en via testaankoop werden al klachten ingediend, maar Corendon weigert het voorschot terug te betalen. De rechtvaardigheid lijkt ons in dit dossier ver zoek. Corendon eigent zich het recht toe om de voorwaarden in een Ministerieel Besluit met de voeten te treden.

Zou enige steun van jullie hier een oplossing kunnen bieden? Welke stappen kunnen we nu nog zetten? Kent u precedenten met een goede afloop? Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen want we voelen er weinig voor om dit effectief voor een rechtbank te moeten beslechten.Mvg Greet

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/05/2020
Nuttig

Hallo Greet, ik kan hier jammer genoeg geen eenduidig antwoord op geven, hiervoor is er meer inzage in je dossier nodig. Als abonnee van Test-Aankoop kan je vragen dat onze advocaten voor jou bemiddelen, deze dienst is in het abonnement ingebrepen ! Onze juridische dienst kan je ook contacteren via het contactformulier op onze website. Mvg, ^An