laatst gewijzigd op: 21/05/2020

Voucher na annulatie vakantie

Hoi, ook wij hebben een voucher ontvangen voor een vakantie die door de organisatie zelf in maart geannuleerd werd. Ik heb online al even gekeken om exact dezelfde vakantie, in dezelfde week volgend jaar te reserveren en kom uit op een totaal (2 personen) van €500 extra. Kan dit zomaar? Dank je! 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

User name Moderator
24/04/2020
An | Moderator

Hiervoor kan je best contact opnemen met onze advocaten via het gratis nummer 080029510, ze zullen je graag hierin advies geven ! 

User name
28/04/2020
JAN DE BONDT

Ik heb ook een voucher ontvangen hoewel ik geen pakketreis geboekt heb maar enkel een hotel. Bij controle heb ik ook gemerkt dat de prijzen bij Tui zijn naar boven zijn aangepast. Je bent verplicht bij hun de voucher te gebruiken (niet uitwisselbaar met andere aanbieders) dus maakt men daar ook nog eens misbruik van. Indien ik mijn geld terug wil moet ik in het slechtste geval 21 maand wachten (hotel was reeds 3 maand betaald). ik word dus 2 maal gerold. Bedankt Tui, bedankt FOD Economie. Sterk staaltje van consumenten bescherming.

User name
21/05/2020
ROBERTO BORTOLI

Hallo,

Ik heb mijn voucher van mijn pakket reis bij Tui ontvangen.
Ik was eerst blij totdat ik de kleine letters van de Gebruiksvoorwaarden begon te lezen. zie hieronder een kopie ervan.
Als ik het goed begrijp dan zegt Tui in voorwaarde d. dat ik deze bon niet kan omwisselen in contanten. Niet dat ik dat direct wil doen, maar als we tegen volgend jaar mei geen vaccin gevonden hebben, dan zie ik niet mezelf 62 en mijn moeder van 83 reizen. Ik lees in andere rubrieken dat ze dat wel gaan doen, maar ik wil zeker zijn.

Bedankt voor jullie kijk hierop.

Gebruiksvoorwaarden
a. Het in ontvangst nemen en gebruik maken van deze voucher zal worden aanzien als de aanvaarding van de voucher en de gebruiksvoorwaarden die erop van toepassing zijn.
b. *Deze voucher kan uitsluitend gebruikt worden ten behoeve van (gedeeltelijke) betaling bij boeking van één of meer reizen uit het reisaanbod van TUI Belgium N.V. inclusief VIP reizen.
c. De voucher voor de totale reissom wordt verstrekt aan de reiziger-hoofdboeker in naam en rekening van zichzelf en diens medereizigers.
d. Deze voucher is persoonlijk, kan niet worden overgedragen aan derden en niet ingewisseld worden voor contanten.
e. Indien je minder besteedt dan de op deze voucher vermelde waarde, behoud je het restant van de voucherwaarde. De datum van uitgifte en geldigheidsduur van de initieel uitgegeven voucher blijven van toepassing. Indien je meer besteedt dan de op deze voucher vermelde waarde, dien je het verschil tussen het werkelijk besteed bedrag en de waarde van de voucher bij te betalen.
f. Het kopiëren, namaken, vermenigvuldigen en/of op enigerlei wijze reproduceren van deze voucher is verboden. Bij verdenking van misbruik behoudt TUI zich het recht voor de voucher als betaalmiddel te weigeren en aangifte te doen bij de politiediensten.
g. De waarde van deze voucher is beperkt tot het door de reiziger effectief betaalde bedrag.
h. In het geval de reiziger van een derde professioneel een voucher heeft ontvangen voor één van de onderdelen van de pakketreis dat het voorwerp uitmaakt van de terugbetaling van onderhavige voucher, zijn deze beide vouchers één en ondeelbaar, en zal het bedrag van de voucher uitgegeven door de derde in mindering komen van de waarde van deze voucher.
i. Op deze voucher en de bijbehorende voorwaarden is uitsluitend Belgisch recht van toepassing. Exclusief bevoegd voor geschillen omtrent deze voucher zijn de Belgische rechtbanken territoriaal bevoegd voor Zaventem.