laatst gewijzigd op: 12/07/2019

iemand ervaring met aanvraag visums turkije, die je uiteindelijk 5x zoveel kosten

wij hebben 6 visums voor turkije aangevraagd, maar blijkbaar niet bij de correcte website. 4 visums hebben wij effectief ontvangen maar 2 zelfs niet. Wij hebben 99 USD moeten betalen ipv de 20 USD dat je normaal moet betalen. Wij hebben dit pas gemerkt de dag erna dat dit bedrag van onze visa was gegaan. In totaal dus 540 euro kwijt aan visums die ons anders 120 euro gingen kosten ongeveer. 

Als je in Google typt : visum turkije is het de eerste website die vanboven komt te staan, maar blijkbaar dus niet de correcte website.

Het is erg misleidend en voor je het weet trap je in de val.

kunnen wij hier ergens voor terecht of nog iemand meegemaakt? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/07/2019

Ik heb eens de test gedaan, en het is inderdaad zeer misleidend, vooral als je vlug een aanvraag doet.
1) Dit is de "echte" website: https://www.evisa.gov.tr/nl/ (www.evisa.gov.tr is een portal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije.)
2) Dit is een nagebootste website: www.evisasonline-turkey.com/nl (Juridische Disclaimer: www.evisasonline-turkey.com is niet verbonden aan de Overheid van de Turkse Republiek.) dit staat in kleine letters onderaan, word meestal niet gelezen.

Voor de gelegenheid heb ik de herkomst van de websites eens opgezocht: cqcounter.com/whois/

1) evisa.gov.tr: Location: TR, Turkey / TC Disisleri Bakanligi (Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Turkije)
2) evisasonline-turkey.com: Location: US, United States, Seattle, WA 98109 / MarkMonitor Inc. / Amazon Technologies

Kosten:
1) evisa.gov.tr: 20 USD
2) evisasonline-turkey.com: kost van de aanvraag is $69 exclusief behandelingskosten van de Overheid die variëren tussen $25 en $60, afhankelijk van uw nationaliteit.

Een klacht indienen? Ja, maar ik vrees dat dit slechts een negatieve review zal opleveren voor die firma/website.
Het web zit vol met haaien.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/06/2019

Hoi, In dit geval ik raad je aan om contact te nemen met onze juridische dienst aan de volgende nummer: 0800 39 808 (vandaag tot 17h). Je kan ook een klacht indienen bij hen via onze website. Link: http://bit.ly/2h8Gbap