laatst gewijzigd op: 30/11/2021

Piekvermogen =Oplichting

Ik zie of lees erg weinig protest of acties tegen het voorgestelde piekvermogen? ( Of ik mis ergens iets )

Waarom is het mogelijk dat zo een oneerlijke taks wordt opgelegd voor een probleem dat er nog niet eens is?

1*15 min gem boven de piek en je betaalt extra voor de héle maand! Hoe oneerlijk is dat?, Je kan 29 dagen zo goed opletten, maar 1 moment van onoplettend en je hebt de prijs te pakken?

Dan ligt de piek ook nog zo laag , lijkt wel iets voor jaren 80 stroomverbruik.

Dit is zo een oneerlijke taks!

Herman

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/11/2021

Beste, alle begrip voor je ongenoegen. Voor wie een digitale meter heeft, zullen de laatste 12 maandpieken in het verbruik van een gezin bepalen hoeveel netkosten je zult betalen. De netkosten bedragen vandaag ongeveer een kwart van de totale elektriciteitsfactuur. Een maandpiek is het hoogste piekvermogen dat tijdens een kwartier in die maand verbruikt is. Hoe meer toestellen je tegelijk inschakelt, hoe hoger jouw piekverbruik op dat moment dreigt op te lopen.

Heb je nog een analoge meter, die enkel de stroomafname registreert en dus niet de piek, dan zul je een minimale vaste bijdrage moeten betalen die overeenstemt met een verbruikspiek van 2,5 kW. Daarnaast zul je nog een deel van de kosten per kWh aan een hoger tarief betalen dan klanten met een digitale meter. 

Hoe je best pieken in je stroomverbruik vermijdt lees je in ons dossier: https://www.test-aankoop.be/woning-energie/gas-elektriciteit-mazout-pellets/nieuws/waarom-je-beter-je-stroomverbruik-spreidt-vanaf-2022 ^An