laatst gewijzigd op: 24/02/2021

Respecteert TikTok de consumentenrechten ?

In amper een paar jaar tijd is TikTok uitgegroeid tot een van de populairste social media-apps met miljoenen Europese gebruikers, in het bijzonder kinderen en tieners. Een analyse van het BEUC, een Europese consumentenorganisatie waarvan Test Aankoop lid is, heeft jammer genoeg aangetoond dat dit platform een hele reeks consumentenrechten schendt.

Wat denk je van Tik Tok? Ben je er een grote fan van? Laat je je kind helemaal vrij met Tik Tok ? Deel je mening en ervaring met de community.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/02/2021

Ik zelf ben geen grote fan van TikTok maar mijn 2 dochters van 10 en 6 wel. Zonder het goed en wel te beseffen heb ik mijn dochter vorig jaar toegestaan om een oud TikTok account van haar oudere zus over te nemen tijdens de 'lockdown'. TikTok was de 'perfecte' babysit voor onze jongste. Zij had er duidelijk plezier in en ik kon verder werken (tot ook TikTok voor haar genoeg was geweest). Ja, we laten ons kind helemaal vrij met Tik Tok, en neen, ik voel me daar allesbehalve comfortabel bij. Tijdens de presidentsverkiezingen kwam de jongste me vertellen dat ze Trump cute vond, en dat Biden stout was. Haar perceptie was gevormd door beelden die ze had gezien op Tik Tok. Dat was voor mij een echte wake up call. Het zijn niet allemaal onschuldige dansjes of gekke bekken die de revue passeren... En toch voelt het als bijzonder moeilijk om haar dit platform te ontzeggen; zij heeft zo vaak ontzettend veel plezier... Ze staat in contact met vriendjes uit de chiro die ze nu niet langer kan zien. Een betere controle is ongetwijfeld de oplossing, maar hoe, ik heb nog niet de tijd genomen dat goed uit te vissen. En tegelijk is Tik Tok simpelweg niet toegestaan voor 6 noch 10-jarigen...

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/02/2021

wakker worden aub! 1- gratis bestaat niet, 2- naïviteit van volwassenen/ ouders/opvoeders is beschamend! Een "kind" weet toch dat dit enkel maar tot normvervaging kan leiden!? 3- Nonsens natuurlijk wanneer zelfs "pedagogen" van zogenaamd beperkt gebruik voorstander zijn. Beperkt gebruik bestaat bij deze niet!
Enige doel van aanbieders is winst maken, ten koste van om het even wat!
mvg michel

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/02/2021

idd tiktok is een ramp geworden,zoveel reclame ,zoveel haat zeker de jongere kinderen die er normaal nog niet opmogen geven zoveel haat. je ziet zelfs een filmpje met dode kat en daar wordt niets aangedaan,schend de comunety regels niet pffff