laatst gewijzigd op: 08/11/2021

Team kat of team hond? Een huisdier doet je goed!

Studies brengen het bezit van een dier in verband met een verbetering van de levenskwaliteit en van het zelfbeeld van oude mensen. En dan hadden we het nog niet eens over het gezelschap dat het dier biedt, het meest aangehaalde criterium wanneer we baasjes vroegen waarom ze een dier in huis haalden.

Uit studies bleek daarnaast ook dat huisdieren een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen, en dan vooral op het vlak van affectie en zin voor verantwoordelijkheid.

Heb je een huisdier? Een kat ? Een hond ? Een konijn ? Een goudvis of een praatzieke papagai ?... Stel hier al je vragen of deel je leuke anekdotes met je huisdier!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :
Nuttig

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/08/2021
Nuttig

De auteur van dit artikel had beter eerst een dierenarts gecontacteerd om zijn artikel te laten nalezen want er staan nogal wat fouten in...bvb: vaccinatie tegen hondsdolheid (rabies) is verplicht als dier buiten de Belgische grenzen gaat en minstens 3 weken op voorhand. (niet 1 maand zoals in artikel) en kattenaids is een andere ziekte dan kattenleukose terwijl het in dit artikel gelijkgesteld wordt. Kattenaids is FIV en er bestaat GEEN vaccin voor en leukose is FELV en daar bestaat WEL een vaccin voor.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/11/2021
, Gereageerd:

Dank u!

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021
, Gereageerd:

Dag Anica, ik heb dit even intern nagevraagd en inderdaad, je bent alvast zeer oplettend geweest. Je had gelijk en we hebben dus de desbetreffende informatie een update gegeven :).Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2021

Beetje jammer dat er niet verder wordt gekeken dan hond of kat terwijl er wel heel wat meer dieren ter gezelschap worden gehouden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/08/2021

Ik zou niet meer zonder katten kunnen. Elke avond als ik me ga settel in de zetel komt ofwel de jongste me kopjes geven ofwel de oudste mijn schoot verwarmen. Af en toe voeren ze dan 's avonds een show op. Dan probeert de een de ander te snel af te zijn met tikkertje spelen.
Gezelschap top!