laatst gewijzigd op: 28/09/2020

Begin van het schooljaar in tijden van corona

Het is officieel: alle leerlingen van alle klassen en richtingen kunnen weer naar school!

Hoe is deze terugkeer naar school verlopen? Hoe heb je het voorbereid? Wat is er veranderd?

Bovenop het standaardmateriaal heeft je kind dit jaar enkele extra zaken nodig om de schooldag coronaproof door te komen. Bekijk onze survivalkit.

Deel je tips, je weetjes, stel je vragen ... over deze nogal bijzondere back to school.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

5 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/08/2020

De terugkeer naar school zal toch met een bang hartje zijn, zowel voor de gezondheid van mijn kinderen als mezelf. We hebben genoeg stoffen mondmaskers aangekocht, ieder zijn favoriete kleur en ook kleine flesjes handgel zodat ze geen reden hebben om hun handen niet te ontsmetten. Je kan als ouder alleen je kinderen wijzen hoe belangrijk de hygiëne is en hopen dat ze dit niet vergeten. Mijn oudste zoon gaat met de fiets naar school en komt zo niet in contact met andere mensen. Mijn dochter is verplicht om de bus te nemen, waar geen afstand zal kunnen gehouden worden en dagelijks met veel meer mensen in contact zal komen dan de periode hiervoor. Mijn jongste gaat naar de kleuterschool en wordt afgezet met de auto of de fiets. Alle scholen hebben reeds alle richtlijnen doorgestuurd waar de leerlingen zich aan moeten houden, wanneer ze hun handen moeten ontsmetten, waar ze moeten verzamelen, langs welke kant ze in de gang moeten lopen, waar ze eten... Er wordt in de middelbare scholen gewerkt met andere starturen zodat er geen grote massa aan de schoolpoort staat. Enkel tijdens de pauze en tijdens het sporten mag hun masker af. Ik weet dat mijn kinderen de afstand naar hun vrienden toe moeilijk kunnen houden. Ik heb hier geen moeite meer mee omdat helemaal geen persoonlijk contact veel meer schade aanricht op hun sociaal leven en hun gemoed. Ze zijn wel gewend om goed hun handen te wassen, zelfs mijn zoontje van 5 weet dat heel goed. Ikzelf sta in het 5de leerjaar en ben blij dat de leerlingen weer allemaal samen gaan mogen spelen. Er wordt wel gevraagd om altijd de handen te ontsmetten bij binnen- en buitengaan van de klas. Banken, klinken enz. ontsmetten. Mijn ramen zullen in de klas altijd openstaan waardoor de leerlingen misschien wel een extra trui zullen moeten aandoen. We eten ook samen in de klas en zullen dan samen naar Karrewiet kijken, waar ze voordien allemaal samen in de refter aten. Jammer dat we geen knuffels zullen mogen geven want sommige kinderen hebben dit echt wel nodig.

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/09/2020
, Gereageerd:

Dag Elke, bedankt voor je waardevolle getuigenis en om ons een inkijk te geven in jullie dagelijkse leven, hopelijk verloopt alles intussen nog steeds 'op wieltjes' ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/08/2020
, Gereageerd:

Heel veel succes morgen!

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/09/2020
, Gereageerd:

Dank u Griet, alles is supergoed verlopen, zowel bij mijn kinderen als bij mezelf :-)

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/09/2020
, Gereageerd:

super!