laatst gewijzigd op: 15/07/2020

Je kind en internetgebruik : moet je je zorgen maken?

De jongste generaties groeien op in een uiterst met het internet verbonden wereld tussen computers, smartphones en tablets. Volwassenen zijn vaak minder vertrouwd met deze toestellen dan hun telgen die er dagelijks enthousiast gebruik van maken.

Voor de meeste jongeren zijn games en sociale media een onschuldige hobby, en slechts bij een minderheid loopt het zodanig uit de hand dat er moet worden ingegrepen. Niet elk kind dat (in de ogen van de ouders) te veel tijd online spendeert, ervaart daar ook negatieve gevolgen van.

Internetgebruik door kinderen houdt specifieke gevaren in. Je verantwoordelijkheden als ouder zijn erg groot: het gebruik omkaderen, je kinderen op de gevaren wijzen, hen beschermen tegen ongepaste inhoud en ongewenste contacten. Technische oplossingen volstaan niet: opvoeding en dialoog zijn essentieel.

Wanneer moet je als ouder dan wel ingrijpen? Wat doe je om je kind weg van de schermen te halen? Om je kind te beschermen van al die gevaren die hij/zij kan tegenkomen? Deel je mening, tips en ervaring!

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren