laatst gewijzigd op: 08/05/2019

Rendement zonneboiler

In "Kost?" staat er geschreven: "Gemiddelde kost tussen de 6.000 en 8.000 euro all-in" en "Voor een gezin van 4 personen zou men tussen 70 en 100 euro kunnen uitsparen op jaarbasis". Dit wil dus zeggen dat men tussen 70 en en 100 jaar nodig zou hebben om de investering terug te verdienen (?). Dit is moeilijk te geloven. Wat is de juiste terugverdien tijd voor een gezin van 4 personen (Waals gewest) ? 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/05/2019

In het kort,ik heb 80 euro terugverdient op een jaar met de zonneboiler. In vergelijking heb ik 1150 euro terugverdiend met de zonnepanelen.(niet rekening houdende met de taxatie)
Dus ja ik was er ook van aangedaan dat de zonneboiler zo weinig opbrengt maar ik had een volledige nieuwe chauffage nodig.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/02/2018

Beste Johan,

De informatie op onze website is wel degelijk correct.

Momenteel worden er in Vlaanderen geen premies gegeven indien je een zonneboiler plaatst en dit maakt dat dit systeem een laag rendement oplevert.

In vergelijking met een zonneboiler is het vandaag meer rendabel om bijvoorbeeld te opteren voor fotovoltaïsche panelen in combinatie met een elektrische boiler of een warmtepomp voor warm water (hierover vind je ook uitgebreid informatie op deze website). De opbrengst van de fotovoltaïsche panelen kan je dan gebruiken om je warm water aan te maken; de rest van de productie kan je aanwenden voor ander gebruik in je woning.

Mvg,
Caroline (Test Aankoop Energie)

Dit project wordt gefinancierd door het onderzoeks-en innovatieprogramma Horizon 2020 van EU, in het kader van de subsidieovereenkomst n° 749402.
De EU is niet verantwoordelijk voor de verstrekte informatie en voor elk gebruik van deze informatie.