laatst gewijzigd op: 29/10/2021

WARMTEPOMP VERSUS GAS g20 CONDENSATIE KETEL

 Dat in een gemiddelde installatie men 1/3 MEER BETAALD op jaarbasis om de zelfde energie met een warmtepomp op te wekken tegenover een gas cond.ketel   1500 euro tegenover 1000 euro . En subsidies lossen dit niet op ? JE MAG DE WP. NOG GRATIS KRIJGEN . En niemand die dit publiceert iedereen steekt zijn kop in het zand

Welke gek begint er nog om een warmtepomp te installeren .

Stef. Barroo

3051 keer bekeken 4 reacties 1 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/10/2021

Maar de gas prijzen blijven stijgen dus lijkt het me voordeliger toch warmtepomp te installeren dan gas of vergis ik me hier in ? Ik ben nu met een grondige verbouwing bezig en twijfel nog voor gas of warmtepomp

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2021
, Gereageerd:

Beste, volgens onze experten zijn dit de voordelen van een warmtepomp: 

  • Een WP kan het gebruik van fossiele brandstoffen en broeikasgassen verminderen. Het potentieel varieert naar gelang van de bronnen die de elektriciteit produceren maar blijft zelfs bij gasgestookte elektriciteitscentrales relevant.
  • Een WP is een alternatief voor stookolieverwarming wanneer aardgas niet beschikbaar is (geen tank, minder onderhoud).
  • Het is ook een zeer goede oplossing ter vervanging van bestaande elektrische verwarming met een aanzienlijke verlaging van de verwarmingsfactuur en het elektrisch vermogen.

Als Europa klimaatneutraal wil worden en als op termijn fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie worden uitgefaseerd, zul je veelal moeten verwarmen met een warmtepomp die op elektriciteit werkt. Die kan trouwens nu al vaak een goede keuze zijn. Het komt erop aan om de woning eerst goed te isoleren.

We verwijzen ook graag door naar ons dossier over warmtepompen : https://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarmen-en-koelen/dossier/warmtepompen-voor-uw-verwarming ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/06/2017

Het klopt dat een warmtepomp momenteel duurder uitvalt dan een condensatieketel op aardgas. Enkele jaren geleden kon een warmtepomp nog wedijveren met een installatie op stookolie, maar met de huidige lage stookolieprijzen is dat evenmin het geval. Een verschil van 50% lijkt echter overdreven. Bovendien zou je de evolutie op langere termijn moeten bekijken. Uiteraard zijn er ook andere argumenten om eventueel voor een warmtepomp te kiezen. Op maatschappelijk en milieuvlak scoort een warmtepomp alvast prima. Er wordt minder primaire energie verbruikt en de uitstoot van CO2 wordt beperkt. Bovendien zit u met een warmtepomp beter op het vlak van de EPB-vereisten (energieprestaties van woongebouwen). Voor sommigen zullen deze argumenten al doorwegen. Voor meer info: https://www.test-aankoop.be/woning-energie/verwarming-en-isolatie/dossier/warmtepompen-voor-uw-verwarming

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/06/2017
, Gereageerd:

Zelfs voor 200 euro per jaar , is voor velen teveel . Mag je nog niet spreken van de kosten van wp X 10 .
Mensen zijn opportunisten . Als het maar mijne tijd meegaat ! Madam wil een schone keuken , schone kleren en op reis . Meneer nen schonen zwaren auto, EN EEN SCHOON TE GROOT HUIS !! IJdelheid en domme glorie.
DE ELEKTRICITEIT IS TE DUUR VOOR DE KLEINE MAN . 0.26 EURO VOOR EEN KW/H . In het LAATSTE NIEUWS vandaag ELEKTR. SPOTGOEDKOOP 1, 74 EURO VOOR 1000 KW/H INDUSTRIEEL . Ik weet dat er zijn die hun zwembad mee verwarmen puur elektrisch . Voor die prijs ga je toch geen mazout kopen zeker .
Het Trumpiaanse denken .
Het blijft een gevecht tegen de bierkaai .
Aan mijn voetafdruk zal het niet liggen . Water uit de hemel en volledig alternatief ZON,ZON EN NOG EENS ZONNE ENERGIE . water en energie rekening samen nul . En mijn klein kinderen bewust maken , water sparen, deuren toe en licht uit . Met de nodige uitleg van hoe en waarom. En Testaankoop mag de ministers meer het vuur aan de schenen leggen . Eandis en consorten zijn heel goed bezig ??
MVgroet Stef Barroo