laatst gewijzigd op: 19/08/2016

Warmtepomp + 12 zonnepanelen

Ik overweeg te bouwen met Scheldimmo. Zij voorzien alle huizen die ze bouwen steeds van een warmtepomp + zonnepanelen. Ze voorzien dat 12 zonnepanelen voldoende zullen zijn. Wij vallen onder Gaselwest. Kan iemand meehelpen met uit te rekenen hoeveel het prosumententarief bedraagt? Ik vraag mij af hoeveel mijn elektriciteitsfactuur zal bedragen.

1430 keer bekeken 1 reacties 0 likes

Meld je aan om toegang te krijgen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

1 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2016

Beste,

Als we uitgaan van 12 panelen van 260 W, komen we uit op een installatie van ruim 3 kWp. Dat zou bij Gaselwest resulteren in een netvergoeding van € 113,03 x 3 = ongeveer € 350, met dien verstande dat het het uitgangsvermogen van de te plaatsen omvormer is die als maatstaf dient voor de berekening van het aantal kWp; het bedrag van de netvergoeding kan dus iets lager uitvallen.
Zonder verdere details over de woning en de gekozen installaties is het moeilijk om uit te maken of een installatie van 3 kWp zal volstaan om de warmtepomp en alle andere elektriciteitsverbruik door de productie van de zonnepanelen kan worden gedekt. Een gedetailleerde berekening is hier op zijn plaats.

Mvg,
Caroline (Test-Aankoop Energy)